Höşmerimle 15’ledik

Güncelleme Tarihi:

Höşmerimle 15’ledik
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2021 20:34

Höşmerim tatlısı, coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi. Höşmerim tatlısı Çamlıdere’nin de ilk tescilli değeri olurken, Ankara’nın coğrafi işaretli ürün sayısı da 15’e çıktı.

Haberin Devamı

Çamlıdere Belediyesi ve Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) girişimleriyle, tatlının tescili, ‘Çamlıdere höşmerim tatlısı’ ismiyle bu ay gerçekleşti. Başkent’te bu yıl ilk coğrafi işareti alan ürün olan Çamlıdere höşmerimiyle birlikte Ankara’nın coğrafi işaretli ürün sayısı da 15’e çıktı.

Höşmerimle 15’ledik


Höşmerim tatlısı Çamlıdere’nin de ilk tescilli değeri olurken, turizm alanında yaptıkları birçok çalışmayla ilçeyi Türkiye’de tanınır hale getirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Hazım Caner Can, şu bilgileri verdi:

Höşmerimle 15’ledik


HERKESİ TATMAYA DAVET EDİYORUZ

“Çamlıdere’nin değerlerini her alanda çıkarmaya devam ediyoruz. Doğal güzelliklerinin yanında ilçemize gelen ziyaretçilerimize yöresel lezzetlerimizi de sunuyoruz. Höşmerim tatlımızın tescilinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Herkesi de bu lezzeti tatmaya Çamlıdere’ye davet ediyoruz.” Balıkesir başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde peynirle ve irmikle yapılan höşmerimden daha farklı olan Çamlıdere höşmerim tatlısı, un, süt ve tereyağı ile hazırlanıp toz şekerle tatlandırılıyor.

Höşmerimle 15’ledik


ANKARA’NIN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ

Haberin Devamı

Türk Patent ve Marka Kurumu’nun Çamlıdere’ye ait höşmerime de coğrafi işaret vermesinin ardından Başkent’in toplamda 15’e yükselen coğrafi işaretli ürünleri ise şöyle: Ankara döneri, Ankara erkeç pastırması, Ankara simidi, Ankara tava, Beypazarı kurusu, Çamlıdere höşmerim tatlısı, Çubuk agat taşı, Çubuk turşusu, Gölbaşı sevgi çiçeği, Kalecik çöreği, Kalecik ekmeği, Kalecik karası üzümü, Kızılcahamam bazlaması, Nallıhan örtmesi, Nallıhan iğne oyası.

Höşmerimle 15’ledik


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!