Hİndistan’dan danslı kutlama

Güncelleme Tarihi:

Hİndistan’dan danslı kutlama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2022 15:43

Hindistan Büyükelçiliği Cumhuriyet Bayramı’nın 73. yılını resepsiyonla kutladı. Gecede Hobi Sanat Merkezi Hint Dansları Topluluğu, Bollywood danslarıyla geceye renk kattı.

Haberin Devamı

Hindistan Büyükelçiliği tarafından Hilton Otel’de gerçekleşen resepsiyonun ev sahipliğini Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Sanjay Panda ve eşi Minati Panda üstlendi.

Hİndistan’dan danslı kutlama


Geceye Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal’ın yanı sıra çok sayıda büyükelçi, askeri yetkililer ve davetliler katıldı. Bakan Yardımcısı Önal, konuşmasında iki ülke arasında gelişen ilişkilerden bahsetti.

Hİndistan’dan danslı kutlama


Büyükelçi Sanjay Panda da bugünün Hindistan için önemine değinerek şunları söyledi: “1950 yılında bugün, güçlü bir demokratik temel üzerine inşa edilmiş cumhuriyetçi değerlerimize gururla sahip çıkarak ilk Cumhuriyet Bayramı’mızı kutladık. Bugün, Hindistan’a 200 yıllık sömürge yönetiminden özgürlüğünü hediye etmek için mücadele edenleri saygıyla anıyoruz” dedi. Büyükelçi, konuşmasında Türkiye ve Hindistan arasında tarihi, kültürel ve sosyal birçok bağ olduğunu belirterek, iki ülke ilişkilerine de değindi. Konuşmaların ardından Önal ve Panda, milli gün pastası kesti.

GELENEKSEL KIYAFETLERLE PERFORMANS SERGİLEDİLER

Gecede Hobi Sanat Merkezi Hint Dansları Topluluğu, Bollywood danslarından oluşan bir performans sundu. Bilge Opal koreografisi eşliğinde performans sergileyen dansçılar, büyük beğeni kazandı. Gecede, Hint mutfağından yiyecekler de konukların beğenisine sunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!