Hayvanseverler çiçek bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Hayvanseverler çiçek bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2021 23:53

Gölbaşı’nda moloz yığını ve toprak altında 20 ölü köpeğin bulunduğu alana, Gölbaşı Hayvanseverler Grubu üyeleri tarafından çiçek bırakıldı.

Haberin Devamı

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve bir grup hayvansever, köpeklerin ölü bulunduğu alana gitti. Telefonla acı haberi öğrendiğini ve çok üzüldüğünü dile getiren Şimşek, şunları kaydetti: "Hem sokakta yaşayan hayvanlarımıza hem de bu konuyla ilgilenen kurum ve derneklere elimizden gelen bütün yardımı yapıyoruz. Böyle bir olayın ilçemizde yaşanması gerçekten bizi üzdü. Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız. Peşini de bırakmayacağız." 

Hayvanseverler çiçek bıraktı


SAHİPSİZ DEĞİLLER

Ankara Barosu, konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen suç duyurusu dilekçesinde, ölü bulunan köpeklerin tüm Ankara halkına ait olduğu, sahipsiz sayılamayacakları belirtildi. Köpekleri vahşice katledenlerin cezasız kalmasının kamu vicdanını derinden etkileyeceği ifade edilen dilekçede, şüphelilerin savunmasız ve zararsız olan köpekleri acı çektirerek, canavarca hislerle katlettikleri aktarıldı. Dilekçede, sorumluların Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefetten cezalandırılmaları talep edildi. AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!