Havalimanı Yolu’ndaki kavşak çalışması askıya alındı

Güncelleme Tarihi:

Havalimanı Yolu’ndaki kavşak çalışması askıya alındı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2023 16:29

ABB, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin’in yoğun itirazları üzerine Esenboğa Havalimanı Yolu (Özal Bulvarı) 1566. Cadde kesişimindeki katlı kavşak inşaatı çalışmasının askıya alındığını açıkladı. Açıklamada, “Kendisinin bize ileteceği alternatif bir güzergâh önerisi ulaşıncaya dek askıya alınmıştır” denildi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Pursaklar Esenboğa Havalimanı Yolu (Özal Bulvarı) 1566. Cadde kesişimindeki katlı kavşak inşaatı çalışmasının askıya alındığını açıkladı. Açıklamada çalışmanın Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin’in yoğun itirazları nedeniyle askıya alındığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Hemşehrilerimiz tarafından yapımı yıllardır beklenen ve bölgede büyük ihtiyaç haline gelen ‘Pursaklar 1566. Cadde Özal Bulvarı Kesişimi Katlı Kavşak Yapım İşi’ kapsamında kapatılacak yol ve alternatif güzergâhlara Cumhurbaşkanlığı Koruma Şube Müdürlüğü, Ankara Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ve Pursaklar Bölge Trafik ekiplerince sahada yapılan değerlendirmeler sonucunda karar verilmiştir. Belediyemiz bu kararı harfiyen uygulamıştır. İlçeye değer katacak ve kronik sorunları çözecek bu büyük projenin geçici sıkıntılarının olması doğal bir durumken bazı yolların kapatılmasına Pursaklar Belediye Başkanı yoğun itirazlarda bulunmuştur. ‘Pursaklar 1566. Cadde Özal Bulvarı Kesişimi Katlı Kavşak Yapım İşi’ Pursaklar Belediye Başkanının yoğun itirazları nedeniyle, kendisinin bize ileteceği alternatif bir güzergâh önerisi ulaşıncaya dek askıya alınmıştır.”

Haberin Devamı

Havalimanı Yolu’ndaki kavşak çalışması askıya alındı

BAŞKAN ERTUĞRUL ÇETİN: ‘YENİDEN PLANLAMALI’

ABB, katlı kavşak inşaatı çalışması için 18 Kasım Cumartesi akşamı Özal Bulvarı 11’inci ve 13’üncü kilometreler arasındaki yolu trafiğe kapatmış ve gidiş ve geliş olarak trafik akışı Emek Caddesi üzerinden sağlanmaya başlamıştı. Hafta sonu oluşan yoğunluk üzerine Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin de çalışma için kapatılan yol güzergâhına giderek sosyal medyadan açıklama yaptı. “Ankara Büyükşehir Belediyesi bu konuyu tekrar ve hızla yeniden planlamalı, yarın çok daha büyük sıkıntılar olacak” diyen Başkan Çetin, “Bu trafik yoğunluğunu Pursaklar’ın kaldırması çok mümkün gözükmüyor. Ben buradan Büyükşehir Belediyesi yetkililerine sesleniyorum; bu çalışmayı tekrar bir gözden geçirmek gerekiyor. Belki yaz aylarında yapılmalı bu işler. Belki alternatif yollar, belki Protokol Yolu tek gidiş tek geliş dönüştürülerek yapılmalı” ifadelerini kullandı. Çetin, birçok Ankaralı tarafından bu konuyla alakalı olarak kendisine şikâyetler geldiğini de vurguladı.

Haberin Devamı

NESLİHANOĞLU: ‘HER ÇALIŞMAYA BAHANE ÜRETMEYİN’

ABB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu ise Çetin’in açıklamaları üzerine, “Sayın Başkan, bizim tek amacımız Ankaralılara hizmet etmektir. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 12 ay boyunca çalışmalarımıza aralıksız devam etmekteyiz. Nerede neye ihtiyaç varsa, orada o çalışmayı yapmaktayız. Yaz aylarında o güzergahta gerek tünel çalışması gerekse Fruko Kavşağı çalışması da yapılmıştır. Bu çalışmalara da değişik bahaneler üretilmiştir. Sizleri her çalışmaya bahane üretmeyi terketmeye, Ankaralıların yararını gözetmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı. Çetin de Neslihanoğlu’na, “Biz hiçbir zaman yapılan işlere karşı olmadık, bahane üretmedik. Bu projenin de yapılmasına karşı değiliz. Ancak yaklaşık 24 saattir yaşanan sıkıntılar planlamanın tekrar gözden geçirilmesini gerektiriyor. Ankara ve Pursaklar’ da yaşayan vatandaşları bilgilendirmeniz gerektiğine dikkat çekiyorum” yanıtını verdi.

75 GÜNDE BİTİRİLECEĞİ AÇIKLANMIŞTI

Haberin Devamı

ABB, alternatif ve ilçeye yeni bir giriş-çıkış imkânı sağlayacak projenin üç gidiş-üç geliş olmak üzere toplam altı şerit ve yaklaşık 700 metre uzunluğunda olacağını açıklamıştı. Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın çalışmaları 75 gün içerisinde tamamlamayı hedeflediği belirtilmişti. ABB daha önce yaptığı bilgilendirmede de Esenboğa Havalimanı Yolu (Özal Bulvarı) üzerinden Pursaklar ilçesine giriş ve çıkışlarda kullanılan ‘U Dönüş Alt Geçidi’nin kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle yaşanan trafik sıkıntısının çözümü için projenin hazırlandığını duyurmuştu.

BAKMADAN GEÇME!