'Havalimanı metrosunda çalışmalara başladık'

Güncelleme Tarihi:

Havalimanı metrosunda çalışmalara başladık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2018 09:49

Bilkent Şehir Hastanesi’nin bir-iki aya kadar açılacağını hatırlatan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan havalimanı metrosu için, “Keçiören’den havalimanı ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne uzanan yeni bir hattın Ankara’ya kazandırılması için çalışmalara başladık” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Ankara 6. Olağan İl Kongresi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla dün Ankara Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, kongrenin yapılacağı salona girmeden önce dışarıda bekleyen kalabalığa otobüs üzerinden seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan salonda yaptığı konuşmasında ise Esenboğa Metrosu için, “Keçiören’den havalimanı ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne uzanan yeni bir hattın Ankara’ya kazandırılması için çalışmalara başladık” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları söyledi:

YERİNDE SAYMASINI KABUL EDEMEYİZ

“Ankara 16 Nisan halk oylamasında yüzde 49 ile beklentilerimizin altında kalmıştı, inşallah yeni dönemde Ankara çok daha yüksek oranla AK Parti’nin kutlu yürüyüşüne destek olacaktır. Türkiye yürürken AK Parti’nin Ankara’da yerinde saymasını asla kabul edemeyiz. Ankara, 2019’da göğü inletecek oranlarla AK Parti bayrağını en yükseğe dikmeye hazır mıyız? Ankara, 2019’da büyükşehir ile ilçeleri ile tüm belediyelerde yeni bir heyecanla, yeni bir vizyonla mahalli idareler reformu yapmaya hazır mıyız?

Haberin Devamı

COŞKU ANKARA’DAN 80 İLE YAYILACAK

Ankara, Türkiye’nin başkentini oy oranı ve heyecan bakımından AK Parti’nin de zirvesine çıkarmaya hazır mıyız? Bu rüzgâr kimi zaman meltem olur eser, kimi zaman da fırtına olur yıkar geçer. Ankara işte bu rüzgârın başladığı, sona erdiği yer olarak, istiklal ve istikbal mücadelemizin, 1920’den beri, 98 yıldır merkezidir. Ankara, 2053 ve 2071 vizyonları için seferberlik ruhu ile çalışmaya var mıyız? Ankara’daki bu coşkunun diğer 80 vilayetimize de ulaşacağına inanıyorum.

15 YILDA 90 MİLYAR TL’LİK YATIRIM

Ankara’ya bu kadar büyük misyon yüklerken elbette bu şehri onunla mütenasip hizmetlerden de mahrum bırakmadık. 15 yılda sadece bakanlıklarımız eliyle Ankara’ya yaptığımız yatırımların toplam tutarı 90 katrilyon (90 milyar TL). Ankara’nın tarihinde böyle yatırımlar yok, bunu biz yaptık. Altyapısıyla üstyapısıyla detaylarına girmeyeceğim; eğitimde sağlıkta adalette emniyette enerjide tarımda aklınıza ne gelirse.

Haberin Devamı

ŞEHİR HASTANESİ BİR-İKİ AYA AÇILACAK

İnşallah Bilkent Şehir Hastanesi, önümüzdeki bir iki ay içerisinde açılıyor. Ardından önümüzdeki yıl inşallah Etlik’teki şehir hastanesi, o da açılıyor. Bunlar Ankaramız için bir ilk.
TOKİ 95 bin konut uygulamasını Ankara’da başlattı. Bölünmüş yolda hamdolsun 466 kilometreden bin kilometreye çıkardık. Şu anda da 16 ayrı yol projesi devam ediyor.

KEÇİÖREN’DEN ESENBOĞA’YA METRO ÇALIŞMASI

Hızlı tren biliyorsunuz, şu an Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Ankara-Eskişehir hatları insanımıza hizmet veriyor. Ankara-Sivas ve Ankara-İzmir hızlı tren hatlarının inşası sürüyor. Yeni hızlı tren garımız sizlere hizmet veriyor. Şehir içindeki metro hatları da Ankara’ya yapılan bir başka önemli hizmet. Şimdi Keçiören’den havalimanı ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne uzanan yeni bir hattın Ankara’ya kazandırılması için çalışmalara başladık. Sincan-Kayaş arasındaki banliyö hattının niteliğini yükselterek Başkentray olarak yakında hizmete açıyoruz.

Haberin Devamı

İHRACAATIN YÜZDE 80’İ ANKARA’DAN

Kurtuluşun ve kuruluşun şehri Ankara bugün de savunma sanayimizin merkezi durumunda. Kararlı bir şekilde bu alanda da yürüyoruz. Dünyanın en büyük 100 savunma sanayii firmasından üçü Ankara’da bulunuyor. Savunma sanayi ihracatımızın yüzde 80’i Ankara’dan yapılıyor. Son olarak 720 hektarlık bir alan üzerinde Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni yine Ankara’da kuruyoruz. Bu yıl içinde 30 firma bölgede kendi tesislerinin inşaatına başlıyor.”

MELİH GÖKÇEK DE KATILDI

Başbakan Binali Yıldırım ise konuşmasında Başkent’in sadece siyasetle değil hızlı tren ağlarının buluştuğu, savunma sanayinin kalbi durumunda bir şehir olduğuna dikkat çekti. Kasım ayında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa eden Melih Gökçek de kongreye katıldı. Gökçek Twitter hesabından fotoğraf paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!