Havada tenkisat

Güncelleme Tarihi:

Havada tenkisat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 14:41

Yeniden yapılandırma sürecinde THK’da işe başlayan direktörler, önceki gün 45 çalışanın işine son verdi. THK yetkilileri, işten çıkarmaların devam edeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Yolsuzluk iddiaları ve işçilerinin maaş alamamasıyla gündeme gelen THK’da şimdi de işten çıkarmalar yaşanıyor. THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, salı günü düzenlediği basın toplantısında “Kadrolarımızda yüzde 100 şişkinlik var. Dolayısıyla bu durumun sürdürülebilir olduğunu söylemek mümkün değildir” açıklamasıyla işten çıkarmaların sinyalini verirken önceki gün THK Genel Merkezi’nde 45 çalışanın işine son verildi. İşten çıkarmaların Gökçen Havacılık ve THK Vakfı’nda da devam edeceğini belirten THK yetkilileri, “Ankara’da yüzde 40 oranında çalışan işten çıkarılacak” bilgisini verdi. 

ÇIKARMALAR DEVAM EDECEK

Yetkililer, kurumun içinde bulunduğu zorlukları aşmak ve güçlenmek için yeniden yapılanma sürecine girildiğini hatırlatarak işe alınan beş direktörün gerekli çalışmayı sürdürdüğünü kaydetti. THK Genel Merkezi’nde 150 personelden 45’inin çıkarıldığını ifade eden yetkililer, 105 personel ile çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. THK yetkilileri, Gökçen Havacılık ile THK Vakfı’nda da direktörlerin incelemelerinden sonra kadroda daralmaya gidileceği bilgisini verdi. Yetkililer, Ankara’nın ardından Türkiye’nin diğer illerindeki temsilciliklerde çalışan 300 saymanın da performanslarının değerlendirileceğine değindi. Ankara Hürriyet’in direktörlerin kişi başı maaşının 10 bin TL olduğu iddialarını sorması üzerine ise yetkililer rakamın 5 bin 500 TL olduğu açıkladı.

Haberin Devamı

GARAJA TAŞINIYOR

Öte yandan Büyük Sanayi Sitesi’nde bulunan Gökçen Havacılık’ın da, Ulus’taki THK Genel Merkezi’nin garajına taşınacağı bilgisine ulaşıldı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan THK yetkilileri, “Yeniden yapılandırma sürecinde küçülmeye gidilmesi dolayısıyla Büyük Sanayi Sitesi’ndeki bina büyük geleceği için, genel merkezde boşalan yerler değerlendirilecek. Garaj kısmı yeniden düzenleniyor. Büyük Sanayi Sitesi’ndeki bina ise kiraya verilerek yıllık 100 bin TL’lik bir gelir bekleniyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!