Ağrılara yoga dokunuşu

Güncelleme Tarihi:

Ağrılara yoga dokunuşu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 02:00

Skolyoz hastası olan Tuna Aparı, doktorun verdiği egzersizlere yoga ile devam ederek ağrılarından kurtuldu. Bir senedir yoga ile uğraşan Aparı, “Ağrılardan ne hareket edebiliyordum ne de yatabiliyordum. Yoga ile tanıştıktan sonra fiziksel olarak olumlu gelişmeler yaşadım” dedi.

Haberin Devamı

Doğuştan skolyoz (omurga eğriliği) hastası olan ve farkında olmadan hayatını sürdüren 34 yaşındaki Tuna Aparı, 2009 yılında doğum yaptıktan sonra yüksek derecede sırt ve bel ağrıları ile doktora gittiğinde skolyoz hastası olduğunu öğrendi. Vücuduna bel ve sırt fıtığı ağrıları da dahil olan Aparı, bir süre doktorun verdiği egzersiz hareketlerini yaparak ağrılarından kurtulmaya çalıştı. Daha sonra yogayla tanışan ve bu yolla ağrılarından tamamen kurtulduğunu belirten Aparı, bulduğu yogayı kendisine yaşam biçimi ve meslek haline getirdiğini söyledi. Aparı ağrıları ve yoga ile ilgili şu bilgileri verdi:

Ağrılara yoga dokunuşu

Haberin Devamı

GÜÇLENDİM DURUŞUM DÜZELDİ

“2009 yılında doğum yaptıktan sonra vücudumda inanılmaz ağrılar oluşmaya başladı. Ağrılardan hareket edemiyordum. Doktorun verdiği egzersiz hareketlerini yapmaya başladım. Daha sonra yoga ile tanıştım. Bir süre sonra kendi vücuduma uygun yoga pratikleri ile devam ettim. Devam ettikçe yogaya daha çok merak ve bağlılık oluştu. Bu süreçte güçlendim, duruşum düzeldi. Denge, esneklik ve güç gibi fiziksel olumlu gelişmeler kendime olan güvenimi artırdı. Amacım yoga aracılığıyla bulduğum şifayı, bu yaşam biçimini benimseyecek kişilere aşılayabilmek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!