Halk ekmeğe 75 kuruş zam

Güncelleme Tarihi:

Halk ekmeğe 75 kuruş zam
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2022 15:58

Ankara Halk Ekmek Fabrikası, 1.25 TL’den satışı yapılan 250 gramlık halk ekmeğe zam yapma kararı aldı. Halk ekmek, yarından itibaren 2 TL’den satılacak. Fabrikadan yapılan açıklamada giderlerde yaşanan artışlara dikkat çekilerek, ekmeğin kâr elde etmeksizin maliyetine satıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Halk Ekmek Fabrikası, 1.25 TL olan 250 gramlık normal ekmeğe 75 kuruş zam yaptı. Artışa gerekçe olarak un, maya, işçi maliyetleri, enerji ve diğer giderlerde yaşanan artışlar gösterildi. Ankara Halk Ekmek Fabrikası’ndan, “250 gramlık normal ekmekte yapılan zorunlu fiyat artışı” başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Halk ekmeğe 75 kuruş zam


BİR YILDIR ZARARINA SÜRDÜRÜLMÜŞTÜR

“Her gün yaklaşık 1 milyon adet üretilen ve bu üretim kapasitesi ile hemşehrilerimize aylık yaklaşık 30 milyon TL katkı sağlayan Ankara Halk Ekmek’te maliyetlerin sürekli artmasına rağmen uzun süredir fiyat artışı yapılmamış, ekonomik koşulların olumsuz etkilediği vatandaşlarımızın bir nebze yanında olabilmek adına yaklaşık bir yıldır zararına sürdürülmüştür.

KÂR ELDE ETMEKSİZİN VE MALİYETİNE

Gelinen son noktada un, maya, işçi maliyetleri, enerji ve diğer giderlerde ara vermeksizin yaşanan artışlar çok yüksek seviyeye ulaşmış ve fiyat artışını zorunlu kılmıştır. Ankara Halk Ekmek’in ürettiği 250 gram ekmeğin perakende satış fiyatı, 2 Mart 2022 tarihi itibarıyla kâr elde etmeksizin ve maliyetine 2 TL olarak belirlenmiştir. Yeni uygulama, Etimesgut Halk Ekmek Fabrikası ile eş zamanlı olarak başlayacaktır.”

Halk ekmeğe 75 kuruş zam


UN STOĞU BİTENE KADAR YAPILMAMA KARARI VARDI

Haberin Devamı

Ankara Halk Ekmek Fabrikası, kasım ayında yaptığı duyuruda, un stokları bitene kadar 250 gram ekmeğin 1.25 TL’den satılmaya devam edileceğini açıklamıştı. O dönemde yaşanan maliyet artışlarına dikkat çekilmiş, 250 gramlık ekmeğin toplam maliyetinin 1.86 TL’ye yükseldiği belirtilmişti. Ankara’nın merkez ilçelerinin yanı sıra Haymana ve Polatlı ile beraber başkentte toplam 421 Halk Ekmek Büfesi bulunuyor. Büfelerin yanı sıra yedi Başkent Market şubesi, dört fabrika satış mağazası ve üç Başkent Büfe’de de halk ekmek satışı yapılıyor.

FIRINCILAR DA ZAM İSTEMİŞTİ

Haberin Devamı

Ankara’da 200 gramlık fırın ekmeği bakkallarda ve marketlerde 2.25 TL’den satılıyor. Ankara Fırıncılar Odası da geçen günlerde Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’ne(ANKESOB)resmi başvuru yaparak ‘ekmek fiyatının 3.25 TL olması’ talebinde bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!