Hafriyat konusu otoparka dönmesin

Güncelleme Tarihi:

Hafriyat konusu otoparka dönmesin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 18:29

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, dün düzenlediği basın toplantısında, hafriyat ücretlerinin yüksekliğinden yakınarak Ankara’da yaşanan otopark cinayetini hatırlattı.

Haberin Devamı

Hafriyat konusu için, “Bunun bir otopark meselesine dönüşmesinden korkuyoruz” diyen Tellioğlu, Müteahhitlik Hizmet Yasası’nın bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi. Tellioğlu, özetle şöyle konuştu:

KEYFEKEDER BİR İŞ OLMAZ

“Hafriyat meselesi de sıkıntılı bir iş. Keyfekeder bir iş olmaz. Türkiye’nin her yerinden hafriyat dökümünde para alınıyor. Buna karşı değiliz sonuçta bir hizmet sektörüdür. Bunun daha adil olması gerektiğini düşünüyoruz. Sektör üyelerimizin bize ciddi anlamda çok sayıda şikayetleri var. Bunun bir otopark meselesine dönüşmesinden korkuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Bey’e de söyledik. O da bu işin bir ihale sürecinin olduğunu bundan sonraki süreçte bunun dikkate alınacağını gerekli düzenlemeyi yapmak için gayrette bulunacağını söyledi.

Haberin Devamı

FİYATIN FAZLALIĞINI ELEŞTİRİYORUZ

Biz fiyatın fazlalığını eleştiriyoruz. Hafriyat ücreti Türkiye ölçeğinde biraz fazla. İstanbul’dan düşük ama biz de İstanbul’daki konut fiyatlarına ulaşsak itiraz etmeyiz. Ölçümlerle ilgili de sıkıntı var. Kentsel dönüşüm, imar yasası ve yerel yönetimlerin çalışmaları en büyük şikayetçi olduğumuz konu. Kentsel dönüşüm maalesef memlekette sağlıklı işlemiyor. Bu konuda müteahhitliğin yanı sıra kamu adına da şikayetçiyiz.

BELEDİYENİN YAPTIĞI DOĞRU DEĞİL

6306 sayılı kanun güçlü ve yeterli bir kanun fakat belediyeler ve ilgili kamu kuruluşları buna uymuyor, by-pass ediyor. O bölge hızlı şekilde yapılaşsın diye afet riskli ilan edilen bölgeden tapu harcı ve noter harcı ücreti alamazsın deniliyor. Ama tapu ve noter para almaya çalışıyor. Belediye de bağış alıyor. Belediyenin yaptığı doğru değil. Bu şekilde sağlıklı işlemez. Bunun da standarta getirilmesi lazım. 1950 yılından kalma Mania Hattı problemi de var. Bizde Büyükşehir de herkes uğraşıyor ama bir türlü çözülemiyor. Halen 1950’deki problemle uğraşıyoruz. Çözümünü bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!