Göz göre göre çürütüyorlar

Güncelleme Tarihi:

Göz göre göre çürütüyorlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2022 15:49

Çankaya’da elçiliklerin yanı başında cam piramit yapısıyla dikkat çeken metruk bina, mezbele halinde duruyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) ait binaya sahip çıkılması gerektiğini belirten ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, “Göz göre göre elimizdeki değerleri çürütüyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Çankaya’da Rusya Büyükelçiliği’ne komşu olan, Kuloğlu ve Andrey Karlov sokaklarının kesişimindeki cam piramitli yapı, gün geçtikçe çürümeye devam ediyor. Yapının hemen yanında, geçmişte Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın (BELMEK) El Sanatları Evi olan tarihi Ankara konaklarından biri yer alıyor. Tarihi konak şu anda kullanılmazken, önündeki metruk cam piramit şeklindeki yapı da mezbelelik haliyle dikkat çekiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) elindeki varlığın kıymetini bilmediğini ifade eden ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, binaya sahip çıkılarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Metruk yapıda incelemelerde bulunan Ilıkan, şunları söyledi:

Göz göre göre çürütüyorlar


VİTRİN OLACAKKEN VİRANE

“Burası, Çankaya’nın göbeğinde, şehrin seçkin bir bölgesinin tam merkezinde yer alıyor. Hemen yanında Rusya Büyükelçiliği, biraz ilerisinde Kanada Büyükelçiliği bulunuyor. Etraftaki birçok evde yabancı misyon temsilcileri ikamet ediyor. Böyle bir bölgede vitrin olması gereken bu kıymetli alan maalesef bir viraneye dönmüş durumda. Bugün, Ankara Büyükşehir Belediyesi buranın sadece arsasını almak istese milyonlarca lira para ödemesi gerekir. Ama belediye elindeki varlığın kıymetini bilmiyor.

Göz göre göre çürütüyorlar


VİCDANI OLANIN İÇİ ACIR

Daha önce kim bilir nasıl bir heyecanla yapılmış olan bu yapı, şimdi metruk bir binaya dönüşmüş. El yordamıyla alınmış tedbirlerle güvenliği sağlanmaya çalışılıyor. Bu bir milli servet. Böyle atıl, bakımsız ve işlevsiz bırakılması, vicdanı olan herkesin içini acıtır. Kentin merkezinde böylesine değerli bir konumdaki yapıya sahip çıkılmalı. Bina kaderine terk edilmemeli. Acilen adım atılarak bina bu halden kurtarılmalı. Bu görüntü Başkent Ankara’ya hiç yakışmıyor.

Göz göre göre çürütüyorlar


BU ŞEHRE YAZIK EDİYORLAR

Hemen yanı başında, daha önce BELMEK kursu olarak kullanılmış tarihi bir konak var. Yapı sağlam olmasına karşın burası da bomboş ve işlevsiz tutuluyor. Bu konak bir müze olamaz mı, burada bir turizm bürosu açılamaz mı, bunca yabancı misyonun olduğu bir alanda irtibat bürosu veyahut nitelikli bir işletme açılamaz mı? Anlaşılan o ki burası da Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından çürümeye terk edilmiş. Göz göre göre elimizdeki değerleri çürütüyorlar. Bu şehre yazık ediyorlar. Ankara bunu hak etmiyor.”

Göz göre göre çürütüyorlar


SERGİ SALONU OLMASI AMACIYLA İNŞA EDİLDİ

Haberin Devamı

Mimarisinde Fransa’daki Louvre Müzesi’nden esinlenilen yapının çatısını, üçgen şeklindeki cam piramit oluşturuyor. 2000’li yıllarda yapıldığı belirtilen yapı, Ankara Konağı’nda hizmet veren BELMEK El Sanatları Evi’nin yanına sergi salonu olması amacıyla inşa edildi. Otopark ve çeşitli kısımlardan oluşan çok katlı yapının alt katındaki bölmelerde BELMEK kursları da yer alıyordu. Yapı, ilerleyen süreçte aktif kullanılmayınca, bir dönem de camiye dönüştürüldü. Caminin de kapatılmasıyla bina tamamen atıl kaldı.

Göz göre göre çürütüyorlar
Süs havuzuna da sahip olan yapı, binaların arasında virane görüntüsüyle dikkat çekerken, birçok yerinin döküldüğü, piramitteki camların kırıldığı, demirlerin paslandığı görülüyor.

Haberin Devamı

Göz göre göre çürütüyorlar

ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, atıl binayı Hürriyet Ankara muhabiri Murat Yılmaz ile birlikte gezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!