Gönüllü kurtarıcı

Güncelleme Tarihi:

Gönüllü kurtarıcı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2022 17:04

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ‘Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitim Programı’ ile afetlerde görev almak isteyen gönüllülere eğitim verdi. ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Biz hem Ankara için hem civarımız için şimdiden afetlere hazırlanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentte doğal afetlere karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla 26 Şubat 2022’de başlattığı ‘Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitim Programı’nı tamamladı. AFAD, AKUT ve ABB iş birliğiyle verilen eğitime katılan STK’lar, muhtarlar, yerel dernekler ve ABB gönüllüleri, düzenlenen törenle katılım ve teşekkür belgesini aldı. Törende, arama ve kurtarma gönüllülerine rozet, yelek, tulum, afet ve ilk yardım çantası ile acil durum bilgi kartının bulunduğu ekipmanlar hediye edildi.

Gönüllü kurtarıcı

DAYANIŞMA KAÇINILMAZ

Sertifika törenine katılan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Bugün gönüllü eğitim programını tamamlamış bulunuyoruz. Dünyanın her yerinde insanlar destek olmak istedikleri herhangi bir faaliyete gönüllü olurlar. Maalesef henüz Türkiye’de istediğimiz oranda bu gönüllülük ve gönüllü katılımı tam anlamıyla gerçekleştiremedik. Ancak artık iş birliğinin, dayanışmanın her alanda kaçınılmaz olduğunu görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

SELLER OLMAYA BAŞLADI

İklim krizine de değinen Yavaş, “İklim krizinin sonucu olarak artık şehirlerde, kent-şehir selleri olmaya başladı. Böyle bir olay olduğu zaman ne yapabiliriz? Buna nasıl tedbir alabiliriz? Nasıl bir alarm sistemi kurabiliriz? Artık bunların tartışılma zamanı geldi. Doğal olarak iklim krizinin yarattığı şehir selleri, çarpık kentleşmenin yanında yangınlar, arkasından kuraklık ve heyelanlar oluşmaya başladı” ifadelerini kullandı.Hayati öneme sahip eğitimlere katılan toplam bin 643 gönüllü, katılım ve teşekkür belgesi almaya hak kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!