Gençlik iklim değişikliği için eylemde

Güncelleme Tarihi:

Gençlik iklim değişikliği için eylemde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2021 02:32

İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği’nde ‘Gençlik iklim değişikliği için eylemde’ adlı bir etkinlik düzenlenerek iklim değişikliğine karşı farkındalık yaratılmaya çalışıldı.

Haberin Devamı

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, moderatörlüğünü yaptığı etkinlikte yaptığı konuşmada iklim krizinin çözülmesinde küresel olarak seferberlik gerektirdiğini belirterek, “Bu iş birliğinin en önemli aktörleri olan gençler için de önemli girişimlerimiz oldu. İlk olarak COP-26 (Birleşmiş Milletler 26. İklim Değişikliği Konferansı) ofisimizde özel bir gençlik birimi oluşturduk. Öncelikli amacımız gençlerin karar alma süreçlerine daha fazla katılımını sağlamak ve onların seslerini duyurmak” dedi. Büyükelçi Chilcott’un ardından genç aktivistler Atlas Sarrafoğlu, Yiğit Ali Doğan ve Alara Civelek, iklim değişikliği konusunda konuşma yaptı.

Gençlik iklim değişikliği için eylemde


HEPİMİZİN GELECEĞİ

Atlas Sarrafoğlu konuşmasında, “Beni iklim aktivisti olmaya iten temel konu, bu geleceğin hepimizin geleceği olması” derken Yiğit Ali Doğan, “Bir ağacı kesmek yerine bir evin yerini değiştirmeyi tercih eden Atatürk’ün halkı olarak, çevreyi ve iklimi bizim bilmeli, korumayı ise vazifemiz almalıyız” diye konuştu. Uluslararası grupları olduğunu ve beraber karar verdiklerini belirten Alara Civelek ise “Hep beraber birleşince gerçekten güçlü hissediyoruz. Gençliğin bir araya gelince çok büyük bir ses, yankı oluşturabileceğini görüyoruz” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!