Gençler çıkış peşinde

Güncelleme Tarihi:

Gençler çıkış peşinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2020 15:43

Kırmızı-siyahlılar, 3 haftalık galibiyet hasretini dindirip, ateş hattına yakın bölgeden biraz daha uzaklaşmayı hedefliyor. Eryaman Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak müsabakayı, Mete Kalkavan yönetecek.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Süper Ligin 19. haftasının açılış maçında bugün Gaziantep FK’yı ağırlayacak. Eryaman Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak mücadeleyi, Mete Kalkavan yönetecek. Başkent ekibi, kendi sahasında oynayacağı müsabakayı kazanıp, hem üç haftalık galibiyet hasretini bitirmeyi hem de tehlikeli bölgenin yakınından uzaklaşmayı hedefliyor.
Kırmızı-siyahlılarda, Yasin ve Nadir cezalı, Stancu da sakatlığı sürdüğü için bu maçta forma giyemeyecek.

SON 4 MAÇTA İÇERDE KAYBETMEDİ

Gaziantep FK ile oynadığı 4 resmi maçın üçünü kazanan Gençlerbirliği, tek yenilgisini bu sezonun ilk yarısında 4-1’lik skorla aldı.
Evinde oynadığı son 4 Süper Lig maçında yenilgi almayan ve 10 gol atan Gençlerbirliği daha önceki 5 karşılaşmada galip gelemedi.
Gaziantep FK, Süper Lig’deki son 4 dış saha maçında mağlup olmadı.

SKORU KORUMAYI BAŞARMALI

Bu sezon Süper Lig’de öne geçtiği maçlarda en fazla puan kaybeden takım Gençlerbirliği (15 puan). Gaziantep FK ise Rizespor’dan (0) sonra skor dezavantajına yakalandığı karşılaşmalardan en az puan çıkaran ekip.
Süper Lig’in 2019/20 sezonunda en az maçta kalesini gole kapatan üç takımdan ikisi Gençlerbirliği ve Gaziantep FK.
Marius Sumudica’nın Süper Lig kariyerinde puan kaybetmeden en fazla karşılaştığı ve filelerini en fazla havalandırdığı (9 gol) rakibi Gençlerbirliği.

Haberin Devamı

CAVCAV KUPASI ANKARAGÜCÜ’NÜN

TSYD Ankara Şubesi’nce 2. kez düzenlenen “İlhan Ağabey Futbol Turnuvası”nda kupayı, Osmanlıspor’u 3-0 yenen Ankaragücü kazandı.
Beştepe Tesisleri’nde, 16-17 yaş altı takımlarının katılımıyla düzenlenen turnuvanın finalinde Osmanlıspor ile Ankaragücü karşılaştı. Sarı-lacivertli takım, rakibini 3-0 yendi.
3.’lük maçında Gençlerbirliği ile Keçiörengücü karşı karşıya geldi. Maçı 4-0 Gençlerbirliği kazandı.
Gençlerbirliği Başkanı Murat Cavcav, Türk futbolunun efsane isimlerinden babası İlhan Cavcav’ı ölümünün 3. yıldönümünde bir kez daha rahmetle saygıyla andığını, belirtip, “Gençlerbirliği her zaman altyapısıyla önemli bir kulüp olmuştur, bu yolda da devam etmektir. TSYD ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Turnuvaya katılan takımların hepsi Ankara’mızın güzide takımları. Hepsini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

FUTBOLCULARIN VEFASI

Gençlerbirliği Eski Futbolcular Derneği yönetim kurulu üyeleri ile kırmızı-siyahlı formayı, geçmişte değişik kategorilerde giyen oyuncular, duayen başkan İlhan Cavcav’ı, ölümünün üçüncü yılında bir kez daha anarken, kendisine duydukları vefayı gösterdi.
Dernek başkanı Sadettin Özkalender ile birlikte; İhsan Kavak, Cemalettin Sakallıoğlu, Osman Özdemir, Turgay Keskin, şu an Hacettepe Kulüp Başkanlığını yürüten Nedim Yıldırım ve beraberindekiler, efsane başkan Cavcav’ın kabrini ziyaret etti.
Özkalender, İlhan Cavcav’ın genç oyunculara büyük önem verdiğini, kulübün menfaatlerini ön planda tutarak, oyuncularına sahip çıktığını hatırlatıp, şöyle konuştu:
“Hem futbol hem de hayatla ilgili bilgilerini bize aktarmaya, yol göstermeye ve yardımcı olmaya çalıştı. Oyunculuk dönemimizde kulüp binası olarak kulandığımız Maltepe’deki yeri, derneğimizin hizmetine vererek, geçmiş ile gelecek arasında bağları kuvvetlendirme, bu forma altında mücadele edenleri bir arada tutma, kendi aramazdaki iletişimi güçlendirme adına önemli bir destek sağladı. Gençlerbirliği ayrı bir kültürdür. Bizler, bu kültürü yaşatıp, genç oyunculara aktarma konusunda başkanımızın bize yüklediği sorumluluğun bilincinde hareket etmeye çalışıyoruz.”

KULÜBÜN HAKLARINI HEP SAVUNDU

Hacettepe Kulüp Başkanı Nedim Yıldırım ise İlhan Cavcav’ın alt yapıya gözü gibi baktığını, her zaman Beştepe’den yetenekli isimlerin çıkması için çaba harcadığını ve kendilerini de bu anlamda yüreklendirdiğini belirtip, şunları söyledi:
“Türk futbolunun 40 yılına damga vuran, kulübünün haklarını her zaman önde tutan ve her koşulda savunan bir isimdi. Gençlere hep güvendi, bizim de güvenmezi istedi. Bugün 7-8 genç Hacettepe oyuncusu Gençlerbirliği’nde mücadele ediyor. Geçmişte bu böyleydi bundan sonra da böyle olacak. Bizler onun yolunda yürümeye devam edeceğiz. Gençlerbirliği’ne hizmetin önemine vurgu yapar; oyuncu, teknik adam ya da yönetici anlamında, hangi alandaysa bu hizmetin değerli olduğunun altını çizerdi. Gençlerbirliği ve Hacettepe’nin birbirini desteklemesini, birbirine yardımcı olmasını isterdi. Bugün bayrağı devralan oğlu Murat Cavcav, bu konuda bize büyük destek veriyor. Her iki kulübün yönetimlerinde Gençlerbirliği ve Hacettepe’de forma giyen isimlerin yer alması, bu anlamda çok önemli. Biz, hem Ankara hem de Türk futboluna, duayan başkanımızın bizden beklediği gibi katkı ermeye devam edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!