Genç tasarımcılar dönüştürdü

Güncelleme Tarihi:

Genç tasarımcılar dönüştürdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2022 22:39

Daha önce Gazi Üniversitesi iş birliğiyle ‘Ürün Çalıştayı’ düzenleyen ABB, şimdi de teknik atölyesinin kapılarını genç tasarımcılara açtı. 110 öğrenci, ekonomik ömrünü tamamlamış malzemelerle, parklar ile sokak hayvanları için tasarımlar yaptı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Söğütözü Yerleşkesi’nde bulunan teknik atölyesinin kapılarını Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü ikinci sınıf öğrencilerine açtı. Genç tasarımcılar, Ürün Tasarım dersi final ödevleri için ekonomik ömrünü tamamlamış, dönüşüme uygun malzemeleri kullanarak, parklar ile sokak hayvanları için modern ve özgün tasarıma sahip ürünlerin prototipini üretti. 110 öğrenci tarafından yapılan park ekipmanları, sokak hayvanları için kulübeler, mama ve su ünitelerinden uygun görülenler, ABB’ye ait parklara yerleştirilecek.

Genç tasarımcılar dönüştürdü


YENİDEN İŞLEV KAZANDIRDIK

Haberin Devamı

Gençlerin fikirlerini önemsediklerini ve atölye çalışmaları için lojistik destek sağladıklarını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Tolga Kepir, şu bilgileri verdi: “Gazi Üniversitesi öğrencileri ile beraber parklarımızda ekonomik ömrünü tamamlamış bank, oyuncak gibi donatıları yeniden elden geçirerek işlev kazandırdık. Aynı zamanda öğrencilerin dönem ödeviydi ve onlar da böylece projelerini gerçekleştirmiş oldular.”

JÜRİ DEĞERLENDİRECEK

Öğrenciler, malzemeleri kendi hayal güçleriyle birleştirerek, kesme-doğrama işinden kaynağa, boyamadan şekil vermeye kadar birçok işlem yaptı. Hurda ve atıl malzemelere estetik dokunuşlarla yepyeni bir form kazandıran gençler, 36 ürün ortaya çıkardı. Jüri, tasarımları değerlendirerek not verecek. Proje kapsamında uygun görülen tasarımların bir kısmı olduğu gibi, bir kısmı da revize edilerek ABB’ye ait parklara yerleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!