Gelenekten geleceğe

Güncelleme Tarihi:

Gelenekten geleceğe
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2022 15:50

Ankara Kulübü Derneği, Anadolu kadınının günlük yaşamda, özel günlerde, düğün ve bayramlarda özenle bağladığı başlıklara odaklanan ‘Gelenekten Geleceğe Anadolu Kadın Başlıkları Resim Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

Ankara Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılışı yapılan ‘Gelenekten Geleceğe Anadolu Kadın Başlıkları Resim Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. Sergi, Anadolu kadınının günlük yaşamında, özel günlerinde, düğün ve bayramlarda özenle bağladığı başlıklara odaklanıyor. Ankara Kulübü Derneği ev sahipliğinde, Tüm Kadın Lobisi Derneği ve Anadolu Folklor Vakfı’nın ortaklığında düzenlenen sergi, Anadolu Folklor Vakfı Başkanı Rüştü Akar‘ın eserlerinden oluşuyor.
Ankara Kulübü Derneği Ankara Konağı Başkent Salonu’nda gerçekleştirilen açılış programında ilk konuşmayı yapan Tüm Kadın Lobisi Derneği (TÜKAL) Başkanı Betül Akman, “Kadınlar bir ülkenin geleceği, toplumun temel taşıdır. Kadın haklarının elde edilmesinde Anadolu kadınlarının rolü çok büyüktür” dedi. İzmir Folklor Araştırma Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Beyza Çolak, Anadolu’da kadın başlıklarının anlam ve özelliklerini anlattı.

Gelenekten geleceğe


ANADOLU BACILARININ MERKEZİ

Haberin Devamı

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özaslan, “Ankara, kadın denilince dünyanın önemli bir merkezidir. Burası Anadolu Bacılarının merkezi. Anadolu’yu bize yurt yapan, daha sonra da Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda dört büyük toplumsal güçten biri olan Bacıyan-ı Rum’un merkezidir Ankara” ifadelerini kullandı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Cumhuriyet’i kurarken ilk olarak kadınlarla ilgili Medeni Kanun’u getirmiş, kadın-erkek eşitliğini getirmiş. Bugün Türkiye’de kadınlar biraz özgürse, biraz haklarına kavuşmuşsa bunun sebebi Mustafa Kemal Atatürk’tür” diye konuştu. Sergi, yarına kadar gezilebilecek.

Gelenekten geleceğe


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!