Geleneksel ezgilerle müzik yolculuğu

Güncelleme Tarihi:

Geleneksel ezgilerle müzik yolculuğu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2023 15:21

Türk müziğinin gelenekselleşmiş ezgilerinden Osmanlı eserlerine, Yunus Emre’den Pir Sultan Abdal’a kadar farklı seçenekler CSO ADA Ankara’da müzikseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Program kapsamında bugün Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, Ankara Devlet Klasik Türk Müziği saz sanatçıları eşliğinde, şair ve söz yazarı Cemal Safi’nin şiirlerinden bestelenmiş eserleri seslendirecek. Grammy ödüllü maestro Jordi Savall, Dimitri Kantemir’in ölümünün 300’üncü yılı vesilesiyle 4 Şubat Cumartesi günü Ana Salon’da sanatseverler ile buluşacak. Jordi Savall dinleyicilere 18’inci yüzyılda yaşamış önemli müzisyen ve tarihçilerden çok yönlü bir isim olan Dimitri Kantemir’in Osmanlı musikilerinden seçtiği görkemli ve zengin bir derleme sunacak. Konserde Savall’a Hesperion XXI grubu eşlik edecek. ‘Geleneksel Müzik Serisi’ kapsamında gerçekleşecek bir diğer özel konserde Dilek Türkan ve yol arkadaşları Derya Türkan, Serkan Halili, Alp Ersönmez, Çağrı Sertel, Cenk Erdoğan ve Ediz Hafızoğlu, 5 Şubat Pazar günü dinleyicilerini Yunus Emre’den Pir Sultan Abdal’a, Karacaoğlan’dan Aşık Veysel’e yüzlerce yıla uzanan bir müzik yolculuğuna çıkaracak.

Haberin Devamı

Geleneksel ezgilerle müzik yolculuğu

Geleneksel ezgilerle müzik yolculuğu

SAZLAR EŞLİĞİNDE SÖYLENECEK

Klasik Türk Müziği sanatçılarından Selin Yücesoy ise 7 Şubat’ta Cumhuriyet döneminde müzik hayatında öne çıkmış bestekârların bilinen ve bilinmeyen repertuvara girmemiş eserlerini sanatseverler ile buluşturacak. Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları Türkiye’nin dört bir yöresinin seçme ezgilerinden oluşan bir repertuvarla 9 Şubat’ta sahne alacak. Türk Müziği’nin en özel seslerinden TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Çiğdem Kırömeroğlu Yarkın, geçmişten günümüze önemli eserleri, Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sazları eşliğinde, sanatseverler için 16 Şubat’ta seslendirecek. 23 Şubat’ta gerçekleşecek ‘Klasikten Günümüze Kadim Ezgiler’ konserinde ise şef Özgür Ulaş Doğanoğlu yönetimindeki koro, beyatiaraban makamında eserler seslendirecek.
‘Geleneksel Müzik Serisi’ndeki son konserinde ise Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, ülkemizin birbirinden güzel yörelerinin yüreklere dokunan türkülerini seyircilere sunacak. Şefliğini Turgay Coşkun’un yapacağı türkü şöleni 24 Şubat’ta dinleyicisiyle buluşacak.

Haberin Devamı

Geleneksel ezgilerle müzik yolculuğu

BAKMADAN GEÇME!