Gel beraber akademiye gidelim

Güncelleme Tarihi:

Gel beraber akademiye gidelim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2020 22:59

Ankara’daki berberler artık akademili oluyor. Ankara Berberler Odası tarafından kurulan ‘Berber Akademisi’nde hijyen, saç kesim teknikleri, renklendirme, salon içi eğitimi, diksiyon gibi konularda eğitimler verilecek. Oda Başkanı Sezayi Kara, “Bir berber bir berbere ‘gel beraber dükkan açalım’ diyordu, artık ‘gel beraber akademiye de gidelim’ diyecek” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Başkent’teki berberler için ‘Berber Akademisi’ kuruldu. 2 ayda bir düzenlenecek eğitim programlarında berberlere hijyen başta olmak üzere saç kesim teknikleri, renklendirme, salon içi eğitimi, müşterilere karşı diksiyon gibi farklı konu başlıklarıyla eğitimler verilecek. Eğitimlere ekim ayında başlayacaklarını belirten Oda Başkanı Sezayi Kara, “Berber Akademisi ile mesleğimizde kaliteyi daha da arttıracağız” dedi. Akademinin Etimesgut’ta bulunduğunu kaydeden Kara şu bilgileri verdi:

GENÇLERLE USTALARI BULUŞTURACAK

“Odamız bünyesinde kurulan akademide, hem yıllarca bu mesleğe emek vermiş ustalarımızı hem de alanında uzman eğitimcileri berber esnafımız ile bir araya getireceğiz. Özellikle gençler ustalarla buluşacak. Etimesgut’ta oda şubemize ait bir yer var. Geçen yıl Türkiye’de ilk kez berberlere Mesleki Yeterlilik Belgesi ile ilgili çalışmalara başlamıştık, burada eğitimleri ve sınavları yapıyorduk. Akademimizi de orada kurduk. Hazırlıklarımız son aşamaya geldi önümüzdeki ay eğitimlere başlayacağız. 2 ayda bir ilçe ilçe grup grup katılmak isteyen berberlerimize eğitimler vereceğiz. Kayıt yaptıracaklar, ona göre bir takvim dahilinde eğitimleri gerçekleştireceğiz.”

Haberin Devamı

MESLEKTE KALİTEYİ DAHA DA ARTTIRACAĞIZ

Eğitimlere hem berberlerin hem de yanlarındaki kalfa ve çırakların katılabileceğini belirten Kara, şunları söyledi: “Şu an içinde bulunduğumuz olağanüstü durumda hijyen başta olmak üzere saç kesim teknikleri, renklendirme, salon içi eğitimi, müşterilere karşı diksiyon ve hitabet gibi farklı konu başlıklarıyla eğitimler verilecek. Berberlerin yeni trendleri takip etmesini sağlayacağız. Yeni teknikler kazanmalarına da katkı yapacağız. Biz normalde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili eğitimleri veriyorduk, akademideki eğitimler mesleki tecrübeye katkı sağlayacak. Arada da büyük eğitimler yaparak, meslekte zirveye ulaşmış ünlü isimleri ağırlayacağız. Amacımız mesleğimizi daha ileriye taşımak. Berber Akademisi ile mesleğimizde kaliteyi daha da arttıracağız. Meşhur sözdür; bir berber bir berbere gel beraber dükkân açalım diyordu. Artık gel beraber akademiye de gidelim diyecek.”

Gel beraber akademiye gidelim

3 bin berberin bulunduğu Ankara’da çırak ve kalfalarla beraber bu alanda 7 bin kişi hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Gel beraber akademiye gidelim

Oda Başkanı Sezayi Kara, zaman zaman bazı berber salonlarında eğitimler düzenlediklerini, akademi ile bunları yaygınlaştıracaklarını kaydetti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!