Filenin iddialı takımı TÜRŞAD

Güncelleme Tarihi:

Filenin iddialı takımı TÜRŞAD
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2021 16:31

Erkekler Voleybol 1. Ligi’nin iddialı takımlarından, Türkiye Şehit Aileleri Derneği Takımı (TÜRŞAD), sezona Ankara’da hazırlanıyor. TVF Beştepe Voleybol Salonu’nda antrenman yapan TÜRŞAD; Fenerbahçe, Galatasaray, Spor Toto ve Ziraat Bankkart ile özel maçlar oynayacak.

Haberin Devamı

Türkiye Voleybol Federasyonu(TVF) Erkekler Voleybol 1. Ligi’nin iddialı takımlarından Türkiye Şehit Aileleri Derneği (TÜRŞAD) Erkek Voleybol Takımı sezon hazırlıklarını Ankara’da sürdürüyor. TVF Beştepe Voleybol Salonu’nda antrenmanlarına devam eden TÜRŞAD, Fenerbahçe, Galatasaray, Spor Toto ve Ziraat ile özel antrenman maçı yapacak. Takımın Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde gönüllülerle kurulduğunu ve daha sonra profesyonel şekilde başarılı bir grafik çizerek ilerlediğini belirten Kulüp Başkanı Kadir Köstekçi, hedeflerinin Efeler Ligi olduğunu belirtti. Antrenmanlarını şimdilik olarak Ankara’da sürdüren takımı Ankara’da yaşayan Bitlislilerin ve Adilcevazlıların da yalnız bırakmadığını anlatan Köstekçi, “Bazı şanssızlıklar, haksızlıklar nedeniyle geçen sene Efeler Ligi’ne çıkamadık. Bu sene teknik kadromuz ve oyuncularımızla çok daha iyi bir takım kurduk, harika bir ekibimiz var. Bu sene işi şansa bırakmak istemiyoruz” dedi. Köstekçi şöyle konuştu:

Haberin Devamı

HEDEF YENİ SPORCU GENÇLER YETİŞTİRMEK

Spor faaliyetlerine girmemizin en önemli sebeplerimizden bir tanesi gençliği kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, iyi alışkanlıklara sevk etmek. Milli manevi duygularla bezenmiş bir gençlik yetiştirmek. Gençlerimizi beden eğitimi alanına yönlendirerek bu anlayışa sahip sporcu gençlerin yetişmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Sporcu kalitemizin arttırılmasına katkı sunmak çok önemli. Hepimizin malumu doğuda çok kaliteli, spor alanına ciddi bir potansiyel barındıran gençlik var. Ama ne yazık ki profesyonel spor kulüplerin az olması nedeniyle bu çocuklarımızın daha iyi yerlere gelmesi pek mümkün olmuyor. Biz de bir yol açmak, örnek olmak istedik. Bir voleybol kulübü kuralım, iyi bir yere getirelim, iyi liglerde temsil edilsin ve spor kulübü sayesinde bu işin bir cazibe merkezi haline geldiğini herkes görsün istedik. Olimpiyatlarla beraber sporun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Bir kaç spor dalında gençlerimizin ne kadar ön plana çıkabildiğini, kendilerini yetiştirdikleri zaman ne kadar başarılı olabileceklerini gördük. Hem erkek hem kadın voleybol takımımızın çok ciddi başarılar elde ettiğini gördük. Voleybol sporuna ilgiyi de gördüğümüz için biz bu dalda bir çalışma yapmak istedik.

Haberin Devamı

BİTLİS’İ EFELER LİGİ’NE ÇIKARMAK İSTİYORUZ

Çok iyi bir takım kurduk harika bir çıkış yakaladık. Bitlis’in, Adilcevaz’ın, Ahlat’ın, Güroymak’ın, Hizan’ın, Mutki’nin, Tatvan’ın ismini voleybolun Süper Ligi olan Efeler Ligi’ne çıkarmak istiyoruz. Sporun tanıtımla ilgili de çok önemli bir misyonu var. Bunun farkındayız. Spor sadece gençlikle ilgili çalışmalar değil aynı zamanda ilin tanıtımı, gelişmesi ve güzel yerlere gelmesi anlamında da ciddi potansiyeli barındıran bir alan. Spor sayesinde biz Bitlis’i Türkiye’nin her yerinde tanıttığımızı düşünüyoruz. Geçen sene çok güzel şekilde tanıttık. Öyle ki sosyal medya çalışması anlamında ses getiren çalışmalara imza attık. Bu anlamda Adilcevaz’ı ve Bitlis’i bir üst lige çıkardığımızı söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

SPONSORLARA İHTİYACIMIZ VAR

Bu yeterli değil. Biz Galatasaray’la, Fenerbahçe’yle, Vakıfbank’la, Ziraat’le maç yaptığımız bir ligde bulunmayı istiyoruz. Bunun Adilcevaz’ın Bitlis’in tanıtımına ciddi katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bunun ileride turizme de katkılar sağlayacağını biliyoruz. Çok zorlu bir süreçten de geçiyoruz. Bunu yapmak söylemde basit gibi görünse de bunu faaliyete geçirmek uzun bir uğraş. Sabır gerektiren bir iş. Maddi sorunlarla mücadele ediyorsunuz, ufku dar insanlarla, kötü anlayışla, engellerle mücadele ediyorsunuz. İnsanları buna ikna etmeyle uğraşıyorsunuz. Basit bir şey değil. Bugün geldiğimiz noktada büyük engelleri aştık. Biz Facebook’ta canlı yayınlarla maçı izliyoruz. Dönüp izlenme oranlarına baktığımızda bir maçımızın 15-20 bin kişinin izlediğini görüyoruz. Demek ki halkımız insanlarımız buna inanmış bu sayede birlik ve beraberliğin de oluştuğunu görüyoruz. Halkımızın tamamının maddi ve manevi anlamda bize destek olmasını istiyoruz. Tabi sponsorlara ihtiyacımız var maddi imkanlar anlamda bunu sürdürebilmek için ciddi ekonomik masraflar gidiyor. Buraya kadar gelmek çok zordu bundan sonrası daha zor halkımızı takıma sahip çıkmaya davet ediyoruz. Yakında maçlarımız başlayacak. Haricen edindiğimiz bilgiye göre tribünlere yarısına taraftar alınacak. Halkımızı da bu kapsamda maçlarımıza davet ediyoruz.” 9 Ekim’de ilk maçlarını Haliliye Belediyespor ile yapacaklarını kaydeden takım antrenörü Mustafa Çayır ise şunları söyledi: “Geçen sene takım çeşitli mağduriyetler yaşadı. Çok da istekli bir takım gittim gördüm. Kadir Bey’le tekrar takımı kurduk. Takım oyuncularımızın hepsi Efeler Ligi’nde oynayan bir ekip. Brezilyalı ve Küba’lı iki tane yabancı oyuncumuz var. Hedefimiz şampiyonluk, hedefimiz Efeler Ligi’ne çıkmak. Bitlisliler bunu kesinlikle istiyor. Elimizden geldiğince bunun için çalışıyoruz. Şu anda antrenmanlarımız Ankara’da devam ediyor. Voleybol Federasyonu’muzun salonunda çalışıyoruz. Her türlü imkan şu anda bize sunulmuş vaziyette. Bize sadece oynamak kalıyor. Hazırlıklarımız iyi gidiyor. Bu ayın sonuna doğru Fenerbahçe, Galatasaray, Süper Toto, Ziraat ile özel bir antrenman maçı yapacağız. 9 Ekim’de Haliliye ile karşılaşarak başlayacağız. Oradan da Adilcevaz’a geçeceğiz. Bitlislilere de çağrımız; bize güvensinler desteklesinler. Şu anda inanılmaz iyi bir takımımız var yeter ki bu takıma güvenin diyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!