Festivaller festivali

Güncelleme Tarihi:

Festivaller festivali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2016 16:13

27. Ankara Uluslararası Film Festivali, Akün Sahnesi’nde gerçekleşen ödül töreniyle son buldu. Gecede ‘Anayurdu’ filmi altı ödül kazandı. Festival jüri başkanı Erden Kıral, festivalden ‘Festivaller festivali’ olarak bahsetti.

Haberin Devamı

27. Ankara Uluslararası Film Festivali, ödül töreniyle son buldu. Akün Sahnesi’ndeki törene yönetmen ve festival jüri başkanı Erden Kıral, oyuncu Mehmet Aslantuğ, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, çok sayıda sinemacı ve davetliler katıldı. Törende, Ulusal Uzun, Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa kategorisinde toplam 24 ödül verildi. Senem Tüzen’in yönettiği ‘Anayurdu’ filmi gecede altı ödüle layık görüldü. Anayurdu, ‘En İyi Film’, ‘En İyi Yönetmen’, ‘Siyad En İyi Film’, ‘Onat Kutlar En İyi Senaryo’, ‘En İyi Görüntü Yönetmeni’ ve ‘En İyi Kurgu’ ödüllerinin sahibi oldu.
Gecede ‘Umut Veren Yeni Senaryo Yazarı’ ödülü ‘Çırak’ filmiyle Emre Konuk’a, ‘Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu’ ödülü ‘Çırak’ filmiyle Hakan Atalay’a, ‘Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu’ödülü ‘Umut’ filmiyle Şehnaz Bölen Taftalı’ya ve ‘Umut Veren Yeni Yönetmen Ödülü’ ‘Çırak’ filmiyle Emre Konuk’a verildi.

Haberin Devamı

EN İYİ ERKEK OYUNCU NADİR SARIBACAK

‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödülü ‘Sarmaşık’ filmiyle Kadir Çermik’e, ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödülü ‘Çırak’ filmiyle Çiğdem Selışık Onat’a, ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülü ‘Sarmaşık’ filmiyle Nadir Sarıbacak’a ve ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülü ‘Toz Bezi’ filmiyle Asiye Dinçsoy’a layık görüldü.
Törende ‘En İyi Ses Tasarımı’ ödülü ‘Memleket’ filmiyle Orunç Kozluca’ya, ‘En İyi Özgün Müzik’ ödülü ‘Rüzgarın Hatıraları’ ile François Couturier’e, ‘En İyi Sanat Yönetmeni’ ödülü ‘Misafir’ filmiyle Gülçin Fathirezaei’e, ‘Mahmut Tali Öngörüen Özel Ödülü’ ‘Toz Bezi’ filmine verildi.

Festivaller festivali

DİĞER FESTİVALLERDEN ÖNDE

‘En İyi Yönetmen’ ödülünü Senem Tüzen’e jüri başkanı Erden Kıral ve Şükran Esen verdi. Kıral, “Bu festival, açık ara diğer festivallerden önde. Bence festivaller festivali” dedi. Erden Kıral ayrıca “Yeni bir sinemacı kuşağı geldi. Hayatı olduğu gibi yakalıyorlar. İyi bir film sadece yönetmen iyi olduğu için değil, herkes iyi olduğu için iyidir” dedi. ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödülünü Çiğdem Selışık Onat, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek’in elinden aldı. Festival, Su İdil ve orkestrasının konseriyle sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!