Fatih Köprüsü alarm veriyor

Güncelleme Tarihi:

Fatih Köprüsü alarm veriyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2022 14:39

Keçiören’in girişindeki Fatih Köprüsü’nde çürüme büyüyor. Dökülen beton parçaları, paslı demirler özellikle köprünün altından geçenleri tedirgin ediyor. ABB’nin geçen marttan bu yana yenilemeye başlamadığına dikkat çeken ABB Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, “Tehlike ‘geliyorum’ diyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi yenilemek için neyi bekliyor” dedi.

Haberin Devamı

Keçiören Fatih Köprüsü, her geçen gün alarm veriyor. Köprünün paslanan demirleri iyice açığa çıkarken betonlarında dökülmeler devam ediyor. Köprünün altından geçen yayalar ve sürücüler tedirginlik yaşıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), geçen yıl köprünün yıkılarak yenileneceğini açıkladı ancak geçen sürede herhangi bir çalışma yapılmadı. ABB Meclis Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal, büyük bir facia yaşanmadan köprü için çalışmanın başlatılması gerektiğini belirtti. Ünal, şunları söyledi:

Fatih Köprüsü alarm veriyor


ÇOK SAYIDA ŞİKÂYET GELİYOR

“Her gün binlerce aracın üzerinden geçtiği Fatih Köprüsü’nün altından da binlerce yaya geçiyor. Üniversiteye gelen öğrenciler, çalışanlar burayı kullanıyor, araçlarını buraya park ediyor. Köprünün hali ortada. Demirler paslanmış iyice açığa çıkmış, betonları dökülmüş. Halen dökülmeye de devam ediyor. Burası Keçiören’i Kızılay’a bağlayan en önemli geçiş noktası. Köprüyle ilgili Keçiörenlilerden bize çok sayıda şikâyet geliyor. İnsanlar artık altından geçmeye korkar oldular.

Fatih Köprüsü alarm veriyor


TEHLİKE ‘GELİYORUM’ DİYOR

Mart 2021’de köprünün yıkılarak yenileneceğini duyuran Ankara Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar hiçbir çalışma yapmadı. Protokol yolundaki tünel için de vatandaşlar uyarmıştı önlem alınmadığı için facia gelmişti. Korkumuz burası için de benzer bir olayın yaşanması. Tehlike ‘geliyorum’ diyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi yenilemek için neyi bekliyor. Büyük bir facia yaşanmadan acilen köprüde çalışma başlatılmalı.”

Fatih Köprüsü alarm veriyor


YAĞMUR YAĞDIĞINDA DAHA FAZLA DÖKÜLÜYOR

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi’nin, Veteriner, Ziraat, Devlet Konservatuvarı fakülteleri ile Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü ve Başkent Meslek Yüksekokulu öğrencileri, okullarına köprünün altından gidip geliyor. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinden Umut Ünal, “Bir gün sınava gidiyordum kasisin üzerine gelmeden yukarıdan kafama taş düştü. Büyük olsaydı daha kötü olabilirdi. Ucuz kurtulduk” derken, Ahmet Özgün de “Yağmur yağdığında daha fazla taş ve parça dökülüyor. İnsanlar geçerken ister istemez korkuyor. Köprünün elden geçirilmesi lazım” diye konuştu.

ABB YIKILIP YENİLENECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Haberin Devamı

Keçiören Fatih Köprüsü’nü yeniden inşa edeceklerini belirten ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Gidiş-geliş 4 şeritlik köprüyü 8 şeride çıkarıp, kronikleşmiş trafik çilesini bitireceğiz. Bu yıl ihalesine çıkacağımız projemiz sayesinde Keçiören trafiği, seneler sonra nefes alacak” demişti. ABB’den yapılan açıklamada, ‘yapılan muayene verilerine göre zaman içinde köprüde meydana gelen hasarlar ve yapısal ömrünün azalması nedeniyle Fatih Köprüsü’nü yenileme kararı alındığı’ belirtilerek yenileme çalışmasıyla, köprünün ömrünün uzatılacağı açıklanmıştı.

Fatih Köprüsü alarm veriyor

Fatih Köprüsü’nün altında otobüs ve dolmuş durağı da bulunuyor. Yolcular köprünün altında ulaşım araçlarını bekliyor.

Haberin Devamı

Fatih Köprüsü alarm veriyor

Ankara Üniversitesi’nin öğrencileri de okullarına ulaşmak için köprünün altından kampüslerine giriş kapıyor.

Fatih Köprüsü alarm veriyor

Sürücüler, köprünün altına araçlarını park ederken yalalar da gidiş gelişte köprü altını kullanıyor.

20 AĞUSTOS 2021
Hürriyet Ankara, Fatih Köprüsü’nü ‘GEÇ OLMADAN BAŞLASIN’ manşetiyle de gündeme getirmişti.

BAKMADAN GEÇME!