Farsça’dan İlahilere müzik ziyafeti

Güncelleme Tarihi:

Farsça’dan İlahilere müzik ziyafeti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2022 12:29

Başkent Kültür Yolu Festivali, farklı türlerden yerli ve yabancı sanatçıları ağırlamaya devam ediyor. Festival kapsamında İran asıllı İsrailli müzisyen Liraz, Farsça şarkılarla dinleyenleri büyülerken, Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ilahi konseriyle unutulmaz bir gece yaşattı.

Haberin Devamı

Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında İran asıllı İsrailli oyuncu, dansçı ve müzisyen Liraz, CSO Ada Ankara Ana Salon’da sıra dışı ezgileriyle Ankaralıları büyüledi. Caz ritimlerini Fars köklerinden gelen etnik melodilerle birleştiren Liraz, Farsça şarkılarıyla dinleyenlere müzik ziyafeti sundu.

Farsça’dan İlahilere müzik ziyafeti

TASAVVUF KONSERİ

Tarihi Salon’da ise Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ses ve saz sanatçıları, ‘Hacı Bayram Veli İlahileri’ başlıklı bir konser sundu. Tasavvuf müziği konserinde birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.

Farsça’dan İlahilere müzik ziyafeti

Haberin Devamı

NİGÂR’IN HİKÂYESİ

Sadık Şendil’in yazdığı Türk tiyatro tarihinin unutulmaz oyunlarından ‘Kanlı Nigâr’ ise Küçük Tiyatro’da Ankaralılarla buluştu. Trabzon Devlet Tiyatrosu oyuncularının sahneye koyduğu Kanlı Nigâr’da fakir bir ailenin kızı olan Nigâr’ın zengin bir ailenin yanına hizmetçi verilmesinin ardından başından geçenler anlatıyor.

Farsça’dan İlahilere müzik ziyafeti

FESTİVALDE BUGÜN

*KONSER

Anadolu Ateşi-Troya, Millet Bahçesi, 20.00
Dolce Caz Vokal, CSO ADA Ankara Mavi Salon, 20.30
Tuluyhan Uğurlu, Cumhuriyet Müzesi, 20.00

*TİYATRO

Ankaralı Olmak, Küçük Tiyatro, 20.00
Holden’in Külkedileri, Oda Tiyatrosu, 18.30

BAKMADAN GEÇME!