ANKARA HABERLERİ

‘Ev yoğurduna probiyotik ekleyin’

Meltem ÖZGENÇ
17.10.2018 - 09:33Son Güncelleme :

Ev yoğurduna eczanelerden alınabilen probiyotikleri eklemenin bağırsaklar ve genel vücut sağlığı açısından önemli olduğunu söyleyen İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Atilla Bektaş şunları söyledi:

Meltem ÖZGENÇ

“Açıkta satılan süt kullanılarak yapılan ev yoğurdu, hijyenik olmayabiliyor. Sokak sütü, yoğurt yapmak için uzun süre tencerede kaynatıldığında içinde bulunan vitaminler kaybolur, proteinler denatüre olarak zarar görür, dolayısıyla yoğurdun besleyici değeri azalır. Evde probiyotik yoğurt yapımında günlük pastörize süt tercih edilmeli. Yoğurt mayasına ilaveten marketlerde ya da eczanede satılan probiyotik takviyenin süte katılması ile olur. Yine Market yoğurdu alırken, içine probiyotik bakteri katıldığı etiketinde belirtilen ‘probiyotik yoğurtların’ beslenme de tercih edilmesi, bağırsak ve genel vücut sağlığımız için daha faydalıdır. Ayrıca yoğurt buzdolabında saklanmalı ve
taze tüketilmesine özen gösterilmelidir.”

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Ankara haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Ankara ilinden ‘Ev yoğurduna probiyotik ekleyin’ hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 17 Ekim 2018 tarihinde saat 09 33’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça ‘Ev yoğurduna probiyotik ekleyin’ haberi güncellenecektir.



ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ

17 Ekim 2018, Çarşamba
  • İmsak
    05:31
  • Guneş
    06:54
  • Öğle
    12:40
  • İkindi
    15:43
  • Akşam
    18:15
  • Yatsı
    19:32
Sayfa Başı