Esnaf şimdi teşekkür ediyor

Güncelleme Tarihi:

Esnaf şimdi teşekkür ediyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2021 23:39

Batıkent’te tamamen yenilenen ve Murat Karayalçın’ın ismi verilen kent meydanı, 12 Haziran Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açılıyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Burayı yenilemeye esnaf önce karşı çıktı, şimdi teşekkür ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi tarafından yenilenen ve Batıkent’in kuruluşunda büyük emeği olan Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Murat Karayalçın’ın isminin verildiği kent meydanı, 12 Haziran Cumartesi günü saat 19.30’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Karayalçın’ın katılımıyla açılacak. 7 bin metrekarelik meydanın yeni haliyle 7’den 70’e herkes tarafından beğenildiğine dikkat çeken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “2009’da Batıkent’e söz vermiştim, otel konumundan çıkaracağım sosyal hayatı Batıkent’e getireceğim demiştim. Gururla söyleyebilirim ki o sözümü tuttum, bugün bu meydan da başarıyla yaptığımız işlerden bir tanesi” dedi.

Esnaf şimdi teşekkür ediyor


Batıkentlilerin artık kent merkezine gitmediğini, burada vakit geçirdiğini anlatan Başkan Yaşar, şunları söyledi: “Melih Gökçek kendi döneminde burası için plan değişikliği yaptı, ticari rekreasyon alanı olarak değiştirdi alanı tamamen bina yapılabilir hale getirdi. Bunun yanlış olduğunu o zaman söyledim. Büyükşehir olarak Yenimahalle Belediyesi’ne satalım teklifinde bulundu, biz de belli bir miktar karşılığında burayı satın aldık, halkımızın hizmetine sunduk.

Esnaf şimdi teşekkür ediyor


YOK OLURKEN BİZ YAŞATTIK

Yenilenme ihtiyacı olunca da baştan aşağıya yeniledik ve modern bir hale getirdik. Meydanlar gelişmiş ülkelerin demokrasi ve refah göstergesidir. Kentler meydanlarıyla yaşar. Ankara’ya geldiğimde nüfus 1.5 milyon civarındaydı o zaman Dışkapı, Ulus, Kızılay, Sıhhiye, Kavaklıdere, Cemal Gürsel meydanları vardı. Bütün meydanlar alt üst oldu, hepsi ranta kurban gitti. Kentte meydanlar yok olurken biz burayı yaşattık vatandaşa açtık. Gençlere, kadınlara, yaşlılara nefes alma yeri oldu. Çimleri de halka açtık. Sandalyesini minderini alan geliyor tadını çıkarıyor. Özellikle akşamları çok yoğun oluyor. Meydanda bulunan ağaçların üç katı da ağaç diktik. Hem esnafı hem vatandaşı mutlu ettik. Kafelere bir düzen getirdik. Gecekondu gibiydi mekânları da görünür yaptık. Burayı yenilemeye esnaf önce karşı çıktı, şimdi teşekkür ediyor.”

Esnaf şimdi teşekkür ediyor


AKILLI SİSTEMLERLE TASARRUF

Haberin Devamı

Meydanda su ve enerji tasarrufu için akıllı sistem uygulamasını da hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Yaşar, “Yenileme çalışmalarında uyguladığımız ve alanın tümüne yerleştirilen sensörler sayesinde yeşil alanlar uzaktan müdahale ile gerektiği kadar sulanıyor. Nem oranı ölçülebiliyor. Küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle artık suyu tasarruflu kullanmak zorundayız. Sistem yüzde 40’a varan su tasarrufu sağlıyor. Burada istediğimiz verimi alırsak belli büyük parklarda bu sistemi uygulayacağız. Aydınlatma için de enerji tasarrufu sağlayan sistemler kullanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

SON TARİH 16 HAZİRAN

Yenimahalle Belediyesi Kurban Bayramı için hazırlıklara başladı. Her yıl yüzlerce Başkent sakininin, kurban kesmek amacıyla yoğun talep gösterdiği Yakacık Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda, kurbanlık satışı yapmak isteyenler için başvurular başladı. Kurban satışı yapacak besicilerin, 16 Haziran tarihine kadar, belgelerle Yenimahalle Zabıta Merkez Karakol Amirliği’ne başvuru yapması gerekiyor. Alanda satış yapacak olan besicilerin belirlenmesinin ardından 1 Temmuz’da çadırlar kurulmaya, 3 Temmuz’da ise alana kurbanlık girişi yapılmaya başlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!