Engelsiz teknoloji merkezi

Güncelleme Tarihi:

Engelsiz teknoloji merkezi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2018 09:57

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 2004’te hizmete giren Görme Engelliler Eğitim ve Teknoloji Merkezi’, teknolojik uygulamalarla 5 bin 755 görme engelli üyeye hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘Görme Engelliler Eğitim ve Teknoloji Merkezi’ görme engelli bireylerin kendilerine özel program yüklü bilgisayarlarda araştırma yapabilmeleri ve Breille (kabartma yazı) ile bilgiye kolaylıkla ulaşabilmelerine imkan sağlıyor. Görme engellilerin tüm yazılı kaynaklardan dilediğince yararlanabilmeleri için gerekli teknik donanım ve geniş kapsamlı kütüphane sistemine sahip merkezde, görme engelliler için sesli kitap uygulaması da bulunuyor.

5 BİN 755 ÜYEYE HİZMET

Ankaray Beşevler Metro İstasyonu içinde yer alan merkez haftanın her günü 09.00 ile 17.00 saatleri arasında 11 personel ile birlikte 5 bin 755 üyeye ücretsiz olarak hizmet veriyor. Türkiye’nin pek çok bölgesinde yaşayan görme engelli vatandaşların ücretsiz olarak yararlandığı merkezde; Türkçe sentezleyici programının bulunduğu 30 adet bilgisayar, internet, ekran okuma programı, kitaplar, kaset ve CD’ler, Braille Display (ekran okuyucu) bulunuyor.

Haberin Devamı

BİLGİYE ERİŞİME ENGEL DEĞİL

Merkezin ilk üyelerinden olan görme engelli Levent Akdoğan, üye olduğu günden itibaren büyük bir istekle geldiğini belirterek, “Burası her açıdan çok rahat ve huzurlu. İstediğim kaynağa donanımlı teknolojik cihazlar aracılığıyla rahatlıkla ulaşabiliyorum. Görme engelli oluşum bilgiye erişmeme engel değil” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!