Engel tanımayan jokey

Güncelleme Tarihi:

Engel tanımayan jokey
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2022 13:58

Ankara 75'inci Yıl Hipodromu'nda 5 yıl önce yarış atından düşüp ağır yaralanan 20 yıllık jokey Tolga Dokuyucu(35), kafa travmasına bağlı görme yetisini kaybetti.

Haberin Devamı

Ancak atlarla bağını koparmayan Dokuyucu, önce Altınokta Körler Derneği, sonra Atlı Spor Kulübü'ne üye oldu. Kulüpte dresaj(at terbiyesi) eğitimi alan Dokuyucu, şimdi ise 2024 yılında Paris’te düzenlenecek Paralimpik Olimpiyatları'na hazırlanıyor. Türkiye’de görme engeli bulunan ve binicilik sporuyla uğraşan ilk sporcu olduğunun altını çizen Dokuyucu, “Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Kazadan önce idman jokeyiydim. Şimdi binicilik yapıyorum. Yapamadığım şeyleri yapmak, yurt dışına gidip yarış kazanmak istiyorum. Haftanın 4 gününü kulüpte geçiriyorum. Maddi konuda sponsor olacak kişilere ihtiyacım var. En büyük destekçim; eşim. Bana ‘Biz senin arkandayız, sen bunları başarabilirsin’ demesi yetiyor” diye konuştu. 

SADECE IŞIK HİSSİYATI VAR

Dokuyucu, atlara olan sevgisinin küçük yaşlardan itibaren başladığını belirterek, “7 yaşında babam ve ağabeyimle yarışlara gidip, geliyordum. Atlara olan sevgim orada başladı. 13 yaşındayken İstanbul Veli Efendi Hipodromu’nda Apranti(genç binici) eğitimi aldım. 2 yıl eğitimin sonunda Ankara’ya döndüm. Şu anda yüzde 100 görmüyorum. Sadece ışık hissiyatı var. Ama mesleğimi hiçbir zaman bırakmadım. Atlar bana insanlardan daha iyi geldi” değerlerlendirmesi yaptı.

BAKMADAN GEÇME!