En karanlık ay

Güncelleme Tarihi:

En karanlık ay
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2016 14:44

Tüketici Birliği Federasyonu Elektrik Kesinti Endeksi (EKE) Çalışma Grubu’nun haziran ayı değerlendirmesinde Başkent Ankara, 4 bin 330 saatlik kesintiyle en yüksek kesintinin yaşandığı ikinci il oldu. Grup Başkanı Jale Yanılmaz, “Haziran, Başkent’te ilk yarı yılın en karanlık ayı oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye genelindeki elektrik kesintilerini ay bazında değerlendiren ve yıllık rapor hazırlayan Tüketici Birliği Federasyonu Elektrik Kesinti Endeksi (EKE) Çalışma Grubu, 2016 haziran ayı Elektrik Kesinti Endeksi (EKE) verilerini açıkladı. Endekse göre Başkent Ankara, 4 bin 330 saatlik kesinti ile İzmir’den sonra en yüksek kesintinin gerçekleştiği ikinci il oldu. Mayıs ayındaki kesinti saati ise bin 778 saatti. Endeks verilerine göre haziran ayında bir önceki aya göre 2 katından daha fazla kesinti yaşandı.

EN YÜKSEK KESİNTİ HAZİRANDA

Elektrik enerjisi hizmetine ilişkin hizmet kalitesinin tespitine yönelik 2015’in mart ayından bu yana, ‘Elektrik Kesinti Endeksi (EKE)’ oluşturarak kamuoyuyla paylaştıklarını belirten Tüketici Birliği Federasyonu Elektrik Kesinti Endeksi (EKE) Çalışma Grubu Başkanı Jale Yanılmaz şöyle konuştu: “Haziran Başkent’te ilk yarıyılın en karanlık ayı oldu. Ankara’nın elektrik kesinti seviyesi ocaktan bu yana diğer aylara göre haziran ayında çok yükseldi. Başkent Elektrik Dağıtım AŞ’nin hizmet verdiği diğer illere göre kesintilerin ağırlığı Ankara’da yaşanıyor. Neredeyse iki katına kadar yaklaşmış. Haziran ilk yarı yılın en karanlık ayı oldu. Türkiye genelinde de böyle.

Haberin Devamı

PLANLI KESİNTİLER BAZ ALINIYOR

Endeks çalışmasına 2015 yılının mart ayında başladık. Çalışmalardaki veriler tamamen planlı kesintilerden oluşuyor. Plansız kesintileri kapsamıyor. Elektrik dağıtım firmalarının yasal olarak ilan ettikleri günlük veriler toplanarak aylık bir endeks oluşturuluyor. Firmalar planlı kesintiler için bakım onarım tesislerinin yenilenmesinin yapıldığını beyan ediyorlar. Biz de bu kapsamda sivil bir denetim oluşturuyoruz. Vatandaşlardan kesintilerle ilgili çok sık şikayet alınca böyle bir denetim oluşturmak istedik. Firmalar gerçekten yatırım mı yapıyorlar. Kesintilerin gerçeklik payı nedir, manipülasyon var mı, bu kesintiler gerçekten alt yapı için mi yapılıyor bu hususların denetimini yapıyoruz. İlgili şirketlere yıllık raporu gönderiyoruz. Şirketlerden bize geri dönüşler de oluyor.”

Haberin Devamı

EN DÜŞÜK ŞUBAT EN YÜKSEK HAZİRAN

Tüketici Birliği Federasyonu Elektrik Kesinti Endeksi (EKE) verilerine göre Ankara’da 2016 yılının ilk altı ayındaki kesinti saatleri şöyle oldu:
Ocak: 1.170
Şubat: 794
Mart: 1.020
Nisan: 1.576
Mayıs: 1.778
Haziran: 4.330

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!