En iyi film ‘Voiceless’

Güncelleme Tarihi:

En iyi film ‘Voiceless’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2016 09:23

Türkiye’den ve dünyadan dans filmlerini izleyici ile buluşturan ‘SinemaDansAnkara Dans Filmleri Festivali’, ödül töreniyle sona erdi. 

Haberin Devamı

Goethe Enstitüsü’nün ev sahipliğinde yapılan festivalde Platform Dans Stüdyosu yapımı ‘Voiceless’ filmi ‘En İyi Yönetmen’ ve ‘En İyi Film’ ödüllerinin sahibi oldu. Törende ‘Seyirci Ödülü’ne ‘Now’, ‘En İyi Kurgu’ ödülüne ‘Stronger’, ‘En İyi Görüntü’ ödülüne ‘Bir Nefes Ömür’, ‘En  iyi Performans’ ödülüne ise ‘Re-birth’ filmleri layık görüldü. 

JÜRİ SEÇİM YAPMAKTA ZORLANDI

Festival Başkanı Mehmet Şafak Türker, ödül töreninde yaptığı konuşmada dans filmi çekmenin bir ekip işi olduğunu belirterek, “Festivale başvuru yapan filmlerin hepsi çok başarılıydı. Jüri seçim yapmakta çok zorlandı. Bu Türk sineması için bir değerdir. Hayal ettiğiniz sürece film çekmeye devam etmelisiniz” dedi. Festival kapsamında ayrıca ünlü İsrailli koreograf İdo Tadmor da, Ankara’ya geldi. Tadmor, ADA Ankara Dans Araştırmaları Kültür ve Sanat Topluluğu öğrencileri ve dansçıları başta olmak üzere Türk dansçılarla, dört günlük bir çalışmanın sonunda ‘Kapılar’ isimli bir gösteri hazırladı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!