Elmadağ’ın içme suyu sorunu çözülecek

Güncelleme Tarihi:

Elmadağ’ın içme suyu sorunu çözülecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2022 00:40

ASKİ Genel Müdürlüğü Elmadağ, Hasanoğlan ve Lalahan’da yaşayan 50 bin vatandaşın içme suyu sorununu çözecek ‘Elmadağ-Mamak İçme Suyu Ana İletim Hattı Projesi’ için düğmeye bastı.

Haberin Devamı

Sağlıklı, kaliteli ve kesintisiz şebeke suyu taşıyacak 23 kilometrelik hat için ilk kazma vuruldu. ASKİ’nin çalışmalarını yerinde inceleyen Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, “Yıllardır çektiğimiz susuzluk sorununa artık çare bulacağız” sözleriyle sosyal medya hesapları üzerinden videolu paylaşımda bulundu. İlçede yaşayan vatandaşları temiz ve kesintisiz suya kavuşturacak projenin tamamlanması için yoğun mesai harcadıklarını belirten ASKİ yetkilileri ise şu bilgileri verdi: “Proje kapsamında Mamak P26- Pompa İstasyonu’ndan İvedik Ankara şehir suyunu alarak Hasanoğlan DM-1 İstasyonuna sağlıklı bir şekilde ileteceğiz. Bu proje ile Elmadağ, Hasanoğlan ve Lalahan sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak. Çalışmalarımıza başladık, temmuz ayının sonuna doğru da projeyi tamamlamayı planlıyoruz.”

Elmadağ’ın içme suyu sorunu çözülecek


TALEPLERİ DİNLEDİ ÇALIŞMALARI ANLATTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Haymana'da muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Esnafın da sorun ve taleplerini dinleyerek, görüş alışverişinde bulunan Yavaş, Haymana’daki yatırımlar hakkında özetle şu bilgileri verdi: “3 bin 700 haneye düzenli olarak yardım yapıyoruz. ASKİ olarak 133 kilometre içme suyu şebekesi yapmışız. 10 tane yeni su deposu yapılmış, 50 tane su deposunun tadilatı yapılmış, 17 tane de sondaj vurulmuş. 28 kilometre kanalizasyon döşenmiş ayrıca halen 41-42 km içme suyu şebeke hattı programda, 7 tane su deposu programda, 10 tane sondaj vurulacak. 5 mahallede de tekrar kanalizasyon yapılacak. Altyapı dışında 33 mahalleye yangın tankeri teslim edilmiş, 11 tane daha verilecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!