Elektrik kesintisi kentin kabusu oldu

Güncelleme Tarihi:

Elektrik kesintisi kentin kabusu oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2007 00:00

BEDAŞ’ın Gölbaşı’ndaki ana trafosunda meydana gelen arıza, kentin büyük bölümünü elektriksiz bıraktı. Ankaray ve metro hatlarının da elektriksiz kalması, ulaşımı felç etti. TBMM’de ise jeneratörden çıkan duman panik yarattı.

BAŞKENT’te önceki akşam meydana gelen elektrik kesintisi, yaşamı felç etti. Kesinti en çok metro ve Ankaray’da sıkıntı yaşanmasına neden oldu.

Elektrik kesintisi sebebiyle metro ve Ankaray trenleri tünelde kalırken, istasyonlarda yığılmalar yaşandı. Elektrik kesintisi sebebiyle metro ve ankaraya turnikelerden geçişler bir süre sağlanamadı. Metro yetkilileri kısa aralıklarla yaptıkları anonslarla arızanın kendilerinden değil BEDAŞ’tan kaynaklandığını söylediler.

TBMM’DE DUMAN PANİĞİ

Elektriklerin kesilmesiyle TBMM’de devreye giren jeneratörlerden çıkan yoğun duman da paniğe neden oldu.

-Mecliste milletvekilleri odalarının yer aldığı Halkla İlişkiler Binası B Blok arkasındaki alanda bulunan jeneratör merkezinde, saat 17.00 sıralarında yoğun duman görüldü. Jeneratör merkezi çevresinde önlem alan güvenlik güçleri, olay yerine TBMM itfaiye ekiplerini çağırdı.

Herhangi bir müdahalenin yapılmadığı olayda, jeneratörler yaklaşık 10 dakika süren yoğun dumanlı çalışmanın ardından normale döndü. İtfaiye ekiplerinin yaptığı incelemede, yoğun dumanın, elektriklerin kesilmesiyle devreye giren jeneratörlerdeki yakıttan kaynaklandığı anlaşıldı.

Jeneratör merkezindeki arıza nedeniyle TBMM’ye bir süre elektrik verilemedi.

Bazı bölgeler haftaya elektriksiz başlayacak

DAĞITIM
şebekelerinde daha önceden planlanan yıllık periyodik işletme, trafolarda bakım, onarım ve kablo bağlantısı çalışmaları nedeniyle, 26-28 Kasım tarihleri arasında Ankara’nın bazı yerlerinde elektrik kesintisi uygulanacağı bildirdildi.

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş’den yapılan yazılı açıklamaya göre, pazartesi günü elektrik kesintisinin uygulanacağı yerler ve saatleri şöyle:

ALTINDAĞ: 08.30-13.30 saatleri arası; Ulubey Mahallesi tek numaralar ve civarı.

13.00-18.00 saatleri arası; Ulubey Mahallesi çift numaralar ve civarı.

09.00-14.00 saatleri arası; Başak Mahallesi, Karapürçek Caddesi’nin bir kısmı, Başak Mahallesi 141, 142, 143, 144, 146. sokaklar, Beşikkaya Mahallesi 483, 485, 487, 490. sokaklar ve civarı.

ÇANKAYA: 10.00-15.00 saatleri arası; Mesa, Çamyolu Sitesi, ASKİ PSW 7 İstasyonu, Konutkent 2, Konutkent 1, Apkan, Seçkin, Ayşe 84 siteleri, Temsan, Çelikkent Kooperatifi, Asma Bahçeler Sitesi, Ümitköy 8. Cadde’nin bir kısmı, Avrupa Evleri.

KEÇİÖREN: 10.00-15.00 saatleri arası; Aktepe Mahallesi 4. cadde, 11, 12. sokaklar, 5. cadde, Havacılar Sitesi ve civarları.

YENİMAHALLE:10.00-15.00 saatleri arası; Ragıp Tüzün Caddesi, Omurtak, Çınar, Miralay Nazım Bey, Taşkın, Serdar, Akın sokaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!