El birliğiyle çözülmeli

Güncelleme Tarihi:

El birliğiyle çözülmeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2022 15:39

Ankapark için “Ortada bir cenaze var, bu cenazenin birlikte kaldırılması lazım” diyen Fethi Yaşar, “Sayın Mansur Yavaş’ın da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’un da bu sorunu el birliğiyle çözmesi lazım. Beraber oturup hızla burayı tekrar halka kazandırmanın yollarını aramalılar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) 18 Temmuz’da devraldığı Ankapark ile ilgili tartışmalar devam ederken, parkın bulunduğu ilçe olan Yenimahalle’nin Belediye Başkanı Fethi Yaşar da dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ankapark’ın yapımına geçmişte karşı çıktığına dikkat çeken Başkan Fethi Yaşar, bugün ortadaki sorunun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve ABB’nin el birliğiyle çözülmesi gerektiğini söyledi. Parkın nasıl değerlendirilebileceği konusuna da değinen Başkan Yaşar özetle şunları kaydetti:

 BU CENAZENİN KALDIRILMASI LAZIM

“Herkes konuşuyor, birbirini suçluyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’mız (Murat Kurum) açıklamalar yapıyor, Melih Bey konuşuyor. ABB de cevap veriyor. Yatırım yanlış bir yatırım, yer seçimi yanlış. Parkı bu duruma getiren süreç ortada. ABB yönetimine ‘burayı çürüttünüz’ deniliyor. Park 18 Temmuz’da belediyeye teslim edildi bu yönetim neyini, nasıl çürütebilir. Ortada bir cenaze var, bu cenazenin birlikte kaldırılması lazım. Sayın Mansur Yavaş’ın da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da burayı el birliğiyle çözmesi lazım. Beraber oturup hızla burayı tekrar halka kazandırmanın yollarını aramalılar.

Haberin Devamı

El birliğiyle çözülmeli

TARTIŞMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK

Bakanlık, millet bahçeleri ve diğer projeler için her belediyeye yardım yapıyor. Madem bu park da önemliyse bakanlık belediyeyle masaya oturup bazı kaynak aktarımları yaparak bu sorunu çözmeli. Hiç olmazsa burası yeniden Ankara’ya kazandırılır cenaze de ortadan kaldırılmış olur. Her gün bu tartışmayla yatıp bu tartışmayla kalkmanın kimseye faydası yok. Hele hele bu işe ön ayak olanların hiç konuşmaya hakkı yok.

ZARARIN NERESİNDEN DÖNÜLÜRSE KÂRDIR

Önce temizlik gerekiyor. Kırılan, hasar gören, atıl olan ne varsa temizlenmeli. Oyuncaklardan kullanılabilecek olanlar alınır kalanı da hurdaya çıkarılabilir. Buranın bisiklet yolları, yürüyüş yolları, piknik alanlarıyla halka nefes alma alanı olarak açılması lazım. Zararın neresinden dönülürse kârdır. İnsanlar bugün ekmek almayı düşünüyorken 80-100 lira verip çocuğunu buraya götüremez, o nedenle ücretsiz olmalı. Halk rahat girip çıkmalı. Avrupa ülkelerindeki şehir parkları gibi olmalı.

Haberin Devamı

KURTARIRSAK ANKARA İÇİN KAZANÇ OLUR

Çocuklarımızın geçmişte aşina olduğu hayvanat bahçesini kaybettik. Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçelerinden biriydi. Onu da yeniden canlandırmak lazım. Bu parkın yanına hayvanat bahçesini de yaparlarsa Ankara’nın faydasına olur. Yanlışı doğrusu artık bunu tartışmayı bırakmalı. Herkes susmalı konuşarak zaman kaybedilmemeli, ne kadar kısa sürede kurtarırsak Ankara için kazanç olur. Bizim derdimiz üzüm yemek olmalı bağcıyı dövmek değil."

El birliğiyle çözülmeli

Başkan Fethi Yaşar, Yenimahalle’de yer alan ve kentte tartışma konusu olan Ankapark’la ilgili Hürriyet Ankara muhabiri Murat Yılmaz’a önemli değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

ZAMAN BENİ HAKLI ÇIKARDI KEŞKE HAKLI ÇIKMASAYDIM

El birliğiyle çözülmeli

El birliğiyle çözülmeli

Ankapark projesine en başından karşı çıktığına dikkat çeken Başkan Fethi Yaşar o süreci de şöyle anlattı: “Ankapark yapımı ABB Meclisi’ne ilk getirildiğinde o zaman Ulus Tarihi Kent Yenileme Projesi, havalimanı metrosu, Akyurt Fuar Alanı projeleri de vardı. Parkın Ankara’ya çok büyük değer katacağı, 10 milyon turist getireceği söylendi. Meclis’te o zaman ‘bu proje yanlış, Ankara’nın bundan daha önemli meseleleri var’ dedim. Parkın Ankara’da 3 bin istihdam sağlayacağı söylendi. O kaynağı parka ayırmasalardı Ulus Tarihi Kent Yenileme Projesi, havalimanı metrosu, Akyurt Fuar Alanı gibi kentin ciddi sorunları çözülürdü. Parkı ilk yaptıklarında önce belediyenin işleteceğini söylüyorlardı sonra ne olduysa kiraya verdiler. Mart 2019’da ABB’ye yeni yönetim geldi ama kiraya verildiği için parka giremedi en son 18 Temmuz 2022’de mahkeme kararıyla devraldı. Kiracı içerideyken mal sahibi istediği zaman içeri girip müdahalede bulunamaz, yasal yollarla kiracıyı çıkartıp öyle girebilir. Geciken adalet çok büyük zarar verdi. Yapılırken karşı çıkmıştım. Zaman beni haklı çıkardı ama keşke haklı çıkmasaydım. Harcanan para vatandaşın parası, kaybeden Ankara halkı oldu."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!