Ebeler gebelere öğretecek

Güncelleme Tarihi:

Ebeler gebelere öğretecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 16:10

Bursa ve Afyon’da görevli ebeler, Sağlık Bakanlığı’nın doğum hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla başlattığı proje kapsamında normal doğumu sevdirip, gebelere öğretmeleri için Ankara’da pilates eğitimi aldı.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) Tıbbi Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Müşterek Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’nca, doğum hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla yeni bir proje başlatıldı. ‘Sağlıklı nesiller için sağlıklı başlangıç’ temalı projeye pilot il seçilen Bursa ve Afyon’da görevli toplam 74 ebe, eğitim için Ankara’ya geldi. Ebelere, normal doğum yapacak hamilelerin yaşadıkları korku ve ağrıları kontrol altına alabilmeleri için uygulamaları gereken teorik ve pratik dersler verildi. 1 haftalık eğitimin ilk 3 günü teorik derslere giren ebeler, daha sonra pilates yaptı. Projenin amacının normal doğumu sevdirmek olduğunu belirten Proje Koordinatörü Bursa Tıbbi Hizmet Başkanı Uzm. Dr. Elif Güler Kazancı, şunları söyledi:

Haberin Devamı

NORMAL DOĞUMU SEVDİRME HEDEFİ

“Doğum anne için çok özel bir an. Burada ebelerimize, doğumun güzelleşmesi için gebe okullarına gelen anne adaylarına verebilecekleri nefes ve solunum egzersizleri, doğum anında uygulanacak egzersizleri ve korkuyla baş edebilmenin yöntemlerini öğretiyoruz. Ülkemizde teorik ve pratik olarak yapılmış en kapsamlı projelerden biri. Projeye Bursa ve Afyon’dan başladık. Pilot illerdeki eğitimlerin ardından normal doğumu güçlendirmek için tüm illerde devam edeceğiz.”

PİLATESE 12. HAFTADA BAŞLANMALI

Proje için ebelere, pilates dersi veren Ebeler Derneği Başkanı Nesibe Üzel ise şöyle konuştu:
“Beklentimiz normal ebelik müfredatının üzerine uygulanabilir nefes ve beden egzersizlerini öğretebilmek. Gebelik süresinde bu eğitimlere başlanması ve doğuma girerken kas gücünün artırılması gerek. Hamilelerin öncelikle vücudunu tanıması ve kendi otonomisini kullanabilmesini sağlamayı hedefliyoruz. Gebeler bu egzersizlere, gebeliğin ikinci dönemi, yani 12’nci haftadan sonra ebe gözetiminde başlayabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!