Dünyanın direğini Temelli’den dikiyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın direğini Temelli’den dikiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2017 13:43

Türkiye’nin en uzun bayrak direğini Ankara’da üreten MİTAŞ Grup, bu alanda dünyanın en büyük 5 üreticisi arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Türkiye Elektrik Kurumu ve Türkiye İş Bankası ortaklığıyla 1995 yılında kurulan MİTAŞ, 1989'da özelleştirildi. 1994'ten beri ihracat yapan firma, yüksek gerilim enerji nakil hattı direkleri, telekomünikasyon direkleri, aydınlatma direkleri, trafo merkezleri ve diğer çelik kontrüksiyon imalatları yapıyor. Ankara 50. Yıl Parkı'nda yer alan 110 metrelik boyuyla Türkiye'nin en uzun bayrak direğini üreten firma, Norveç'e yaptığı hem güneş hem rüzgar enerjisi ile çalışan aydınlatma direği, Hollanda'ya yaptığı ülkenin en uzun dekoratif aydınlatma direği ve İzlanda'ya gönderdiği Avrupa'nın en geniş elektrik direğiyle de dikkati çekiyor.

200 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

MİTAŞ Grup Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bora Aslan, yıllık 200 milyon dolar civarında ihracat yaptıklarını ve bu ihracat tutarıyla Türkiye'nin ilk 250 şirketi arasına girdiklerini aktardı. Aslan, "Yıllık üretimimizin yüzde 90'ını ihraç ediyoruz. Kuzey Amerika, Güney Amerika, Afrika, Avrupa ve Asya'da 136 farklı ülkeye ihracatımızı gerçekleştiriyoruz. Bu 136 ülkede aktif halde çalışıyoruz. Afrika bölgesinde çok büyük açılımlarımız var. Kuzey Amerika'da Kanada ve ABD'de ciddi projelerde yol alıyoruz. Avrupa ve komşu ülkeler ana pazarlarımız, Güney Amerika gibi pazarlarda 10 yıldır varız. Azerbaycan, Gürcistan, Kırgızistan ve Tacikistan gibi ülkelerde yeni pazarlara girmeye çalışıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!