Dokuz gün sonra Sincan’da bulundu

Güncelleme Tarihi:

Dokuz gün sonra Sincan’da bulundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2021 00:14

Yenimahalle’de boş olduğunu düşündüğü eve hırsızlık için giren ve karşılaştığı ev sahibi S.Y.’yi bıçakla tehdit ederek ziynet eşyalarını alan F.U., dokuz gün sonra arkadaşının Sincan’daki evinde yakalandı.

Haberin Devamı

Ankara'da ev sahibi duştayken eve giren ve duştan çıkan ikamet sahibinin ziynet eşyalarını gasbeden hırsız, polis ekipleri tarafından yakalandı. Zanlının daha önce de aynı suçtan hüküm giydiği ve kısa süre önce cezaevinden çıktığı öğrenildi. Olay, 22 Ocak günü saat 13.20 sularında Yenimahalle ilçesi Avcılar Mahallesi'nde bulunan müstakil evde gerçekleşti. Eşini cuma namazı için camiye gönderen S.Y.(54), eşi evden ayrıldıktan sonra duşa girdi. Evi gözetleyen zanlı F.U., adamın evden ayrılışını fırsat bilerek kapıyı çaldı. Zile cevap gelmeyince evin camlarına vuran F.U., evde kimsenin olmadığını düşünerek yanında getirdiği aletle mutfak camını açarak içeri girdi. O sırada duştan çıkan ikamet sahibi S.Y., zanlı F.U.'yla karşı karşıya kaldı. F.U., mutfaktan aldığı bıçakla S.Y.'yi tehdit ederek parmaklarındaki yüzükleri ve kulağındaki küpeleri zorla aldı. Zanlı, evden çaldığı diğer eşyalarla kaçarak kayıplara karıştı.

Dokuz gün sonra Sincan’da bulundu


CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Haberin Devamı

S.Y.'nin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, zanlının eşkalini belirledikten sonra arama çalışmalarına başladı. Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, hırsızın kaçış yönündeki kamera kayıtlarını ve daha öncesinde hırsızlık olayına karışan zanlıların dosyalarını karşılaştırdı. Yapılan incelemeler sonucu polis, eve giren hırsızın daha önce çok sayıda hırsızlık suçundan hüküm yiyen ve yakın tarihte cezaevinden çıkan F.U. olduğunu tespit etti. F.U., Gasp Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı operasyonla, arkadaşının Sincan’daki evinde 9 gün sonra yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı, emniyetteki ifadesinde görüntülerdeki kişinin kendisinin olduğunu, fakat hırsızlık olayına karışmadığını iddia etti. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen F.U., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘PARMAKLARINI KESERİM’ DEDİ

Yaşadıklarını anlatan S.Y., şunları söyledi: “Hırsız, mutfağın camını kırmış ve bir bıçak alıp yatak odasına gitmiş. Çekmeceleri karıştırıp altın yüzüğümü almış. Daha sonra ben banyonun kapısını açtım ve göz göze geldik. 'Yüzüklerini ve küpelerini çıkar, keserim parmaklarını' dedi. Ben de o korkuyla yüzüklerimi ve küpenin birini çıkardım diğerini çıkaramayınca 'Sen de yardım et beraber çıkaralım' dedim. Para istedi, ben de paramızın olmadığını söyledim. Daha sonra çıktı gitti."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!