Doğduğu eve vefa dokunuşu

Güncelleme Tarihi:

Doğduğu eve vefa dokunuşu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2021 00:46

Hacı Bayram Veli’nin Altındağ Solfasol Mahallesi’nde doğduğu evin çevresi, dokuya uygun yenilenerek düzenli bir görünüme kavuşturulacak. Bölgedeki gecekonduların yıkımına başlandı. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Hacı Bayram Veli hazretlerinin doğduğu evin çevresini halkımızın ziyaretlerde bulunup, nefes alacağı bir alana dönüştüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Altındağ Belediyesi, ‘Ankara’nın manevi mimarı’ olarak adlandırılan Hacı Bayram Veli’nin Solfasol Mahallesi’nde doğduğu evin çevresinde yenileme çalışması yapacak. Bu kapsamda bölgedeki eski gecekonduların yıkım çalışmalarına başlandı. Çalışma ile evin çevresi, dokuya uygun olarak yenilenerek düzenli bir görünüme kavuşturulacak. Çevre temizliği ve düzenlemeyle müze niteliğinde olan evin daha çok görünür olması hedefleniyor. Çalışmalar tamamlandığında genelde sadece bilenlerin ziyaret ettiği evin daha çok tanınması ve ziyaretçi çekmesi de amaçlanıyor. Proje ile eskiden köy olan Solfasol Mahallesi’nin de daha güzel bir görünüme kavuşması hedefleniyor.

Doğduğu eve vefa dokunuşu


TASARIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Solfasol Mahallesi’nde bulunan bu bölgenin Ankara tarihi için değerli olduğuna dikkat çeken Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Hacı Bayram Veli hazretlerinin doğduğu evin çevresini halkımızın ziyaretlerde bulunup, nefes alacağı bir alana dönüştüreceğiz” dedi. Ecdad mirasına sahip çıkmanın kendileri için bir görev olduğunu vurgulayan Başkan Balcı, şunları söyledi: “Bakım onarım ve estetik dokunuşa gerçekten ihtiyacı olan bir alan. Ecdad yadigarı olan bu değerli eseri ve bulunduğu bölgeyi gelecek nesillere sapasağlam ve kendisine yakışır şekilde aktarabilmek için elimizden ne gelirse yapıyoruz. Bölgede hayata geçireceğimiz projeyle ilgili tasarım çalışmalarımız sürüyor. Çalışmalar yoğun bir biçimde ilerliyor. Attığımız bu adımın ve yapacağımız çalışmanın hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Doğduğu eve vefa dokunuşu


HACI BAYRAM VELİ KİMDİR

Haberin Devamı

Mutasavvıf ve şair olan Hacı Bayram Veli’nin asıl adı Numan bin Ahmed’tir. 1352 yılında eski adı Zülfadl olan Solfasol Köyü’nde doğdu, 1429 yılında Ankara’da vefat etti. Kara Medrese’de hocalık yapan Hacı Bayram, döneminde halk arasında saygı duyulan biriydi. ‘Ankara’nın manevi mimarı’ olarak adlandırılan Hacı Bayram’ın türbesi, bugün kendi adını da taşıyan Ulus’taki Hacı Bayram Camii’nin bitişiğinde yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!