Direkt uçuş hareketlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Direkt uçuş hareketlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2018 18:12

Ankara Turistik Otelciler ve Turizmciler Derneği (ANTOD) Yönetim Kurulu üyesi, Crowne Plaza Genel Müdürü Uğur Bür, Ankara Ticaret Odası ve Türk Hava Yolları öncülüğünde başlatılan direkt uçuş seferberliğinin Başkent’te turizmi canlandırdığını ancak, turizmciler olarak daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Başkent turizminin geniş çaplı kongre ve fuarlarla gelişeceğine inandıklarını belirten Bür, “Direkt uçuşlar henüz çok yeni, ama turizme olumlu anlamda yansıdı. Fakat bu politikaları iyileştirmek gerekiyor. Bu politikaları şehrin dinamikleri ve yeni bir Kongre Ziyaretçi Bürosu adaptasyonu ile iyileştirmeliyiz” diye konuştu. Bür, şöyle devam etti:
FESTİVALLERİMİZİ İYİ TANITMALIYIZ

“İlk önce şehrin cazibesini artırmamız lazım. Bugün Belediye, Valilik, ATO ve ANTOD ile beraber şehrin ticaretini artırıcı bir plan yapılması lazım. Sadece plan yetmiyor tabii. Mesela bizim kendimize özgü festivallerimiz var. Bunları bu şehir 35 yıldır yapıyor. Fakat pazarlamamız yok. Biz de otel olarak destek oluyoruz. Fakat bu festivallerin dışarıda pazarlamasını şehir olarak hatta diğer şehirlerce de doğru şekilde yapmak gerekiyor. Buraya çok ciddi gruplar geliyor.”
20 YILLIK OTELCİYİM KONGRE BÜROSUNU TANIMIYORUM

Haberin Devamı

Ankara’da faaliyet gösteren Kongre Ziyaretçi Bürosu ile ilgili bir eleştiri de getiren Bür, şunları söyledi:
“Bir hayalet büro var. Maalesef yeterince çalışmıyor. Ankara’daki turizmcilerin çoğu böyle bir büro olduğunu bilmiyordur. 97 yılından beri otelciyim ama hala büro yöneticisiyle tanışmadım. Kim olduklarını bile bilmiyorum. Yakın zamanda bunların da değişeceğini duyuyoruz. Bu konuda adımlar atılıyor. Kendi adıma elimden gelen desteği vermeye hazırım.”

ÖDÜLLÜ 'DARBE ETKİSİNDEN HIZLI ÇIKIŞ' GETİRDİ

Yakın zamanda Londra’da InterContinental Hotels Group tarafından verilen ‘CEO Özel Ödülü’nü aldıklarını hatırlatan Bür, ödülün hikayesini şöyle anlattı: “Emniyet Müdürlüğü’nün hemen yanında bulunan otelimiz, darbe gecesi büyük zarar görmüştü. Otel bakıma girdi ve kısa sürede darbenin etkisinden çıkıp, mevcut rakamları yakaladık. Bu nedenle IHG’nin özel ödülünü Başkent’e getirmiş olduk.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!