Devlet Tiyatroları ödülleri topladı

Güncelleme Tarihi:

Devlet Tiyatroları ödülleri topladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2013 00:00

Türk sinema ve tiyatrosunun en sevilen oyuncularından Sadri Alışık anısına, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri, sahiplerini buldu. Devlet Tiyatroları yedi ödül birden aldı.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen ödül töreni, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Gecenin sunuculuğunu Ahmet Uz yaparken, Ayça Varlıer ve Emir Ersoy da şarkılarıyla törene renk kattı. Gecede “Jüri özel ödülü”, Van Devlet Tiyatrosu sanatçısı Esat Tanrıverdi ve Ordu Belediyesi tiyatro oyuncusu Ahmet Burak Bacınoğlu’na verildi. Ödülü veren Gülsen Karakadıoğlu, Anadolu ödüllerinin devamının düzenlenmesi gerektiğini belirterek, ödül alan Esat Tanrıverdi ile ilgili olarak “Bu çocuklar depremde konteynırlarda kaldı ama yine de oyun sahnelemeye devam ettiler” dedi.

ANKARA DT’YE YEDİ ÖDÜL

Gecede Ankara Devlet Tiyatrosu, yedi ödüle birden layık görüldü. Ankara Devlet Tiyatrosu yapımları olan eserlerde Ayşegül Mesci, ‘Orkestra’ isimli eserle ‘Yılın En İyi Yapım Yönetmeni’; Basri Albayrak, Karıncalar’daki performansıyla ‘Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu’; Meltem Keskin, Sırça Kümes’teki performansıyla ‘Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu’ seçildi. ‘Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın ve Erkek Oyuncuları’ ise Orkestra’daki rolüyle Mehtap Öztepe ve Kutular’daki rolüyle Hakan Salınmış oldu. Komedi dalında Sabri Özmener, Barış eserindeki rolüyle ‘Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu’; Hicran Yavuz, George Dandin’deki performansıyla ‘Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu’ ödülüne layık görüldü. Murat Gökçer ise Barış’taki rolüyle ‘Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu’ seçildi.
Komedi ya da müzikal dalında ‘Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu’ Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu yapımı Keşanlı Ali Destanı’ndaki rolüyle Başak Boran Oksal ödüle layık görüldü. Gecede onur ödülü Macide Tanır’a, Genç Yetenek Ödülü’ne Esat Tanrıverdi’ye gitti.

Haberin Devamı

ANKARA TİYATRONUN KALBİ

Kerem Alışık, Ankara Hürriyet’e yaptığı özel açıklamada Sadri Alışık ödüllerinin üçüncüsünün düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ödül töreninin devamının gelmesini diledi. Ödül alan meslektaşlarını kutlayan Alışık, ödül alamayan ancak aday olan sanatçıların da kendileri için çok değerli olduğunu ifade etti. Kerem Alışık, Ankara’nın kendileri için tiyatronun kalbi olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

KIZI ADINA ALDI

İlk kez verilen ‘Yılın En İyi Yapım Yönetmeni” dalında ödül alan Ayşe Emel Mesci, ödülünü, 1 yıl 2 ay 5 gündür cezaevinde kalan gazeteci kızı adına aldığını söyledi.

SAMANYOLU’NU SÖYLEDİLER

Törenin sonunda, ödüle layık görülen tüm sanatçılar sahneye gelerek Samanyolu şarkısını seslendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!