Dev bayraklı kortejle saygı yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Dev bayraklı kortejle saygı yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2018 10:09

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80’inci yıldönümünde 10 Kasım’da yapılan anma törenleri akşam saatlerinde de devam etti.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanlığı da Atatürk’e Saygı Yürüyüşü düzenledi. Yürüyüş kapsamında, Güvenpark'ta toplanan vatandaşlar ellerinde taşıdıkları pankartlar eşliğinde Anıtpark'a yürüdü. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi hoparlörlerden dinletilirken, korteji Gençlik Caddesi'nde ellerinde meşale taşıyan 81 genç karşıladı.

SAYGI DURUŞU

Yürüyüşün sona erdiği Anıtpark'ta saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Atatürk'ün yılda bir kez değil özgür olunan her an anıldığını belirtti.

SAHNEDE 200 KİŞİ

Yenimahalle Belediyesi’nin etkinlikleri akşam da devam etti. Belediye personellerinden oluşan 200 kişilik ekip, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde ‘Bir karanfil bıraktım anıtına, hüznün adıydı 10 Kasım’ adlı Atatürk’ü anma programı düzenledi. Programda tiyatro gösterileri, tarihsel olayların canlandırılması, şiir dinletisi, koro, dans gösterileri sahnelendi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Atatürk’ün yaktığı ışık ilelebet yanacak, kurduğu Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır” dedi.

Haberin Devamı

ATA’NIN SEVDİĞİ ŞARKILAR SÖYLENDİ

Ankara Devlet Opera ve Balesi (DOB) solistleri ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevdiği şarkılarla andı. Konserde, opera parçalarından valse, Harmandalı Zeybeği’nden Selanik Türküsü’ne kadar birçok eser yer aldı. Devlet Halk Dansları Topluluğu da “İstanbul Geceleri” şarkısı eşliğinde vals yaptı.

 GECE DE AÇIK KALDI

Gündüz yüz binlerin akın ettiği Anıtkabir geç saatlere kadar açık kaldı. Vatandaşlar, Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve çiçeklerle Atatürk’ün manevi huzurunda dua etti ve saygı duruşunda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!