Denetimde atlar kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Denetimde atlar kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2018 17:38

Eymir Gölü yakınlarındaki bir arazide bulunan atların kötü koşullar altında olduğu şikayetleri üzerine yetkililer denetim yaptı. Atların sahibi olduğunu belirten Erdinç Kocamangil ile ekipler arasında ilginç diyalogların yaşandığı denetim sırasında hayvanlar araziden kaçtı.

Haberin Devamı

Eymir Gölü yakınlarındaki Yeşilkent Mahallesi’nde yer alan bir arazide, atların kötü şartlarda bakıldığı ve bazılarının öldüğü şikayeti üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü, İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Çankaya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler denetim gerçekleştirdi. Uygulama sırasında atlarla ilgilenen Erdinç Kocamangil ile ekipler arasında ilginç diyaloglar yaşanırken atlar da araziden kaçtı. Yetkililer tutanak düzenleyerek olay yerinden ayrılırken, Kocamangil ise kaçan atları yeniden yakalamak için halatla peşlerine düştü. Ekipler, atların kötü şartlarda bakıldığı ve bazılarının öldüğü iddialarının ardından dün Yeşilkent Mahallesi 555’inci Cadde üzerinde yer alan araziye gitti.

‘ÖLEN ATI KÖPEKLER YEDİ’

Haberin Devamı

Tel örgülerle çevrili olan ve üstünde birkaç metruk yapı bulunan araziye giren ekipler, Erdinç Kocamangil ile konuşarak şikayetler hakkında inceleme yaptı. Atlara kötü şartlarda bakıldığı dikkat çekerken, ekiplere arazinin askeri bölge olduğu iddiasında bulunan Kocamangil ise, “Atlar benim, burada yem verip bakmaya çalışıyorum. Ben bu arazide işgalciyim. Ceza kesebilirsiniz” cevabını verdi. Ekipler, öldüğü iddia edilen atı sorunca da Kocamangil, “Köpekler yedi” yanıtını verdi. Bu sırada kamyonuna binen Kocamangil araziden çıkarken, tel örgülerin açılmasını fırsat bilen bazı atlar da bölgeden kaçtı.

YAKALAMAK İÇİN PEŞLERİNE DÜŞTÜ

Yetkililer konu hakkında tutanak tutacaklarını söyleyerek Kocamangil’den nüfus cüzdanını istedi. Kocamangil ekiplere nüfus cüzdanı yerine sporcu lisansını verdi. Lisansta spor dalı olarak “atlı kızak” yazması dikkat çekerken, geçerlilik süresinin ise 2 yıl önce sona erdiği Hürriyet Ankara objektifine yansıdı. Tutanak hazırlanırken Kocamangil, “Atları spor için yetiştiriyorum ve yarışlara hazırlıyorum. Bunları başka götürecek bir yerim yok. İsterseniz alın atları, ne yapayım” diye konuştu. Tutanağı imzalayan ekipler bölgeden ayrılırken, Kocamangil ise yanına aldığı bir halat ile atları yakalamak için peşlerine düşerek gözden kayboldu. İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise, “Para karşılığında vatandaşları atla bölgede gezdiriyor, bu hayvanların spor yapacak hali yok” iddiasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!