Dayanışmayla umuda el uzatıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Dayanışmayla umuda el uzatıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2023 15:45

Ankara’da valilik, belediyeler, sivil toplum kuruluşları Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve toplamda 10 ili etkileyen deprem sonrası bölgeye koştu. Başkentten bölgeye giden ekipler dayanışmayla enkaz altındakilere el uzatıyorlar. İş makineleri de arama kurtarma faaliyetlerinde görev alıyor. Yemek ve ihtiyaçlar için de destek verilirken iş makinesi takviyesi de devam ediyor.

Haberin Devamı

Türkiye’yi yasa boğan deprem haberinin alınmasının ardından hava ve karayoluyla deprem bölgesine gönderilen Ankara İtfaiyesi ekipleri, Kahramanmaraş’ta sürdürdüğü çalışmalarda göçük altında kalan 20 canı kurtararak hayata tutunmalarını sağladı. Ekiplerin deprem bölgesinde sürdürdükleri çalışmalar hakkında bilgiyi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, tüm kurumlar ile iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Yavaş, “Kahramanmaraş’ta şu ana kadar 20 canımızı kurtardık. Birlikte hayata tutunmak için çalışıyoruz. Asla umutsuzluğa kapılmayalım. Dayanışma var oldukça hayat kazanacak. Tüm kurumlar ile iş birliği içinde çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Dayanışmayla umuda el uzatıyorlar

Haberin Devamı

DEVLETİMİZ MİLLETİMİZİN YANINDA

Altındağ Belediyesi Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş’a ekip gönderdi. 84 personel, 16 iş makinesi ve araçla deprem bölgelerinde görev alıyor. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı da Osmaniye’ye gitti. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Osmaniye’de depremden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunan ve arama kurtarma çalışmalarına refakat eden Başkan Balcı, “Devletimiz milletimizin yanında. Yaralarımızı hep birlikte saracağız” dedi. Altındağ Belediyesi Osmaniye’de kurduğu ikram çadırında çorba ve çay ikramı da yapıyor.

Dayanışmayla umuda el uzatıyorlar

YARALARIMIZI SARMAK İÇİN DEVAM EDECEĞİZ

Kahramanmaraş Elbistan’daki enkaz bölgesine giden Pursaklar Belediyesi arama-kurtarma ekipleri de yaralıları göçük altından çıkarıyor. 80’den fazla personel gönderen belediyeye ait iş makineleri de deprem bölgelerinde görev alıyor. Depremin ardından tüm imkânlarını bölge için seferber ettiklerini belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “Enkaz altından kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımız için yoğun çaba harcayan Pursaklar Belediyesi arama-kurtarma ekibimiz iki kişiyi daha göçük altından sağ salim çıkardı. Çok şükür. Dualarımız deprem bölgesindeki vatandaşlarımızla. Pursaklar olarak bu zor günlerde vatandaşlarımızın yanında olmaya yaralarımızı hep birlikte sarmak için gayret göstermeye devam edeceğiz” dedi. Pursaklar Belediyesi’nin Mobil Aşevi de bölgede çalışıyor.

Haberin Devamı

Dayanışmayla umuda el uzatıyorlar

POLATLI’DAN KAHRAMANMARAŞ’A GİTTİLER

Polatlı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (PAKUT) ve Polatlı Avcılar Arama Kurtarma Derneği (PAAK) ekipleri de Kahramanmaraş Göksun’da arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Belediye bölgeye iş makineleri ile kamyon da gönderdi. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, enkaz altındaki vatandaşların çıkarılmasını sağlayan PAKUT ekiplerine teşekkür etti. Başkan Yıldızkaya sosyal medya paylaşımında, “Tüm ekibimize kolaylıklar diliyor göçük altındaki vatandaşlarımızın en kısa sürede ailelerine kavuşmalarını temenni ediyorum. Umuda el uzatmaya son gücümüzle devam edeceğiz. Tüm ekibimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Dayanışmayla umuda el uzatıyorlar

MAKUT HATAY’DA

Hatay ve Şanlıurfa’ya ulaşan 150 kişilik Mamak Belediyesi’nin gönüllü ekibi, enkazda arama kurtarma çalışmaları yapıyor. Mamak Belediyesi’nin Mamak Arama Kurtarma Timi (MAKUT) geceden bu yana çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, enkaz altında bekleyen vatandaşları kurtarmak için insanüstü çaba sarf ediyor. Mamak Belediyesi ekipleri, depremzedelere çorba ve çay ikramlarına da devam ediyor. Mamak Belediyesi’nin afet durumları için hazırladığı Mobil Şarj İstasyonu da hizmet veriyor. Vatandaşlar telefonlarını burada şarj edebiliyor. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “150 kişilik ekibimizle arama kurtarma, yardım dağıtımı, çay çorba ikramlarımızı gerçekleştiriyoruz. Hatay merkez ile Payas ve İskenderun ilçelerinde ve Şanlıurfa’da ekiplerimiz çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Millet olmak üzüntüde ve sevinçte birlikte olmaktır. Gün birlik olma günü” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Dayanışmayla umuda el uzatıyorlar

20 KİŞİLİK ETİ-KURT GİTTİ

Etimesgut Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü’nde görevli 13 inşaat mühendisini teknik destek ve hasar tespit çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla uçakla deprem bölgesine gönderdi. Ekip il afet koordinasyonunda çalışmalara katılacak. Belediye bünyesinde AFAD kontrolünde oluşturulan 20 kişilik ETİ-KURT isimli kurtarma ekibi de Kahramanmaraş deprem bölgesine gönderildi.

Dayanışmayla umuda el uzatıyorlar

YALNIZ DEĞİLSİNİZ KARDEŞLERİM

Kahramanmaraş’a giden 14 kişilik Kahramankazan Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi de AFAD ile koordineli çalışıyor. Ekibin lideri Ömer Ünal, deprem haberinin ardından ilk dakikalardan hazırlanıp ayrılırken ekip de arkasından bölgeye gitti. Ekip 11’inci kişiyi enkaz altından çıkardı. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, ekibin enkaz altından yaralı çıkarmasına ilişkin görüntüleri sosyal medyadan, “Hepimizin yüreği sıkışıyor, ciğerimiz yanıyor. Allah’a çok şükür, gelen böyle görüntülerle umudumuzu diri tutuyoruz. Arama Kurtarma Birliği’miz, Rümeysa kardeşimizi göçük altından böyle kurtardı. Yalnız değilsiniz kardeşlerim. Devletimizin, ekiplerimizin çalışmaları devam ediyor” notuyla paylaştı. Kahramankazan Belediyesi tarafından temel ihtiyaçların yanında, enkaz çalışmalarına destek olmaları için bölgeye araçlar da sevk edildi. 3’ü iş makinesi olmak üzere 6 araç ve 4’ü operatör olmak üzere 6 teknik personel çalışmalara destek olmak için yola çıktı.

Haberin Devamı

Dayanışmayla umuda el uzatıyorlar

AYBÜ EKİBİ DE GİTTİ

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü hocaları ve öğrenciler de Kahramanmaraş’taki deprem bölgesine gitti. AYBÜ ekibi deprem bölgesinde AFAD koordinasyonunda arama kurtarma çalışmalarında görev alıyor.

İŞ MAKİNESİ TAKVİYESİ DE DEVAM EDİYOR

Ankara’daki belediyelerin enkaz kaldırma çalışmaları için bölgeye iş makinesi, jeneratör ve personel takviyesi sürüyor.

Dayanışmayla umuda el uzatıyorlar


Çankaya Belediyesi deprem bölgelerinde görev yapmak üzere iş makinesi kamyon ve kamyonetlerden oluşan bir konvoyu gönderdi.

Dayanışmayla umuda el uzatıyorlar

Yenimahalle Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait kepçe, eksvatör, kamyon ve iş makinelerini bölgeye sevk etti.

Dayanışmayla umuda el uzatıyorlar


Gölbaşı Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait 1 adet tekerlekli ekskavatör, 1 adet hafriyat kamyonu, 1 adet traktör kepçe ve paletli TIR’ı deprem bölgesine gönderdi. Belediyeye ait sıvı yakıtlı, ısıtıcılı sistemli büyük bir otobüs de hem personeli taşımak hem de afet alanına gittiğinde sahada, vatandaşların ısınabilmesi için yola çıktı.

Dayanışmayla umuda el uzatıyorlar


Pursaklar Belediyesi takviye olarak bölgeye bir vinç ile lowbed de gönderdi.

Dayanışmayla umuda el uzatıyorlar


Nallıhan Belediyesi Kahramanmaraş’a iş makinesi ve kamyon gönderdi.

Dayanışmayla umuda el uzatıyorlar


Beypazarı Belediyesi Kahramanmaraş’taki çalışmalara destek vermek amacıyla 1 çekici TIR, 1 Lowbed, 1 Loder iş makinesi, 275 KW Jeneratör, hidrolik kaldırıcıyı 3 personeliyle birlikte bölgeye gönderdi. Belediyeye bağlı 5 İnşaat Mühendisi, 2 Harita Mühendisi, 1 Mimar, 2 Kepçe Operatörü ve 10 işçi olmak üzere 20 personel de yardım malzemeleriyle beraber Kahramanmaraş’a gitti.

Dayanışmayla umuda el uzatıyorlar


Güdül Belediyesi de Kahramanmaraş’ta devam eden arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere iş makinelerini bölgeye gönderdi. Güdüllü araç ve kamyon sahipleri de belediyeye destek verdi.

Dayanışmayla umuda el uzatıyorlar


Akyurt Belediyesi de bölgeye iş makinesi gönderdi.

Dayanışmayla umuda el uzatıyorlar


Sincan Belediyesi’nin iş makineleri de arama ve kurtarma ekiplerine destek olmak için Kahramanmaraş Afşin’e gitti. İş makineleri enkaz çalışmalarının kaldırılmasına destek veriyor.

Dayanışmayla umuda el uzatıyorlar


Kalecik Belediyesi’ne ait iş makineleri ve ekipler Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde çalışmalara devam ediyor.

Ankara Hafriyatçılar Derneği de depremin ardından çalışmalarda kullanılması için Kahramanmaraş’a iş makinesi ve kamyon desteği sağladı. Dernek, Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve AFAD koordinasyonuyla şu ana kadar 40 kamyon 20 iş makinesi, 15 tane iş makinesi taşıyan lovbet TIR’ı bölgeye gönderdi. Dernek yeni araçların da gönderileceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!