Dakika dakika kayıt altında

Güncelleme Tarihi:

Dakika dakika kayıt altında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2017 16:29

Hürriyet Ankara, iki yıl sonra tekrar başlayan ücretli ‘yol boyu otopark’ uygulamasını ilk gününde test etti. BELTAŞ’ın işlettiği ANPARK modeli otopark sisteminde görevliler, tek tip kıyafet giyip, el terminali kullanıyor. Vatandaşa, park süresini ve ödeyeceği tutarın yazılı olduğu giriş-çıkış fişleri veriliyor.

Haberin Devamı

Başkent’te, ‘yol boyu ücretli otopark’ uygulamasında ANPARK dönemi dün başladı. Rüzgarlı’da, bir gencin otoparkçı kurşunuyla öldürülmesinin ardından kaldırıldıktan iki yıl sonra aynı yerden tekrar başlayan ‘yol boyu ücretli otopark’ uygulamasını, Hürriyet Ankara da ilk gününde test etti. İlk etapta Rüzgarlı Caddesi ile bağlı 9 cadde/sokakta uygulanacak ANPARK otopark sistemi, başlangıç olarak kaldırım ve yol çalışmalarının tamamlandığı Agah Efendi, Fuat Börekçi, Hamit Kaplan ve Çelik caddelerinde uygulanıyor. Rüzgarlı Caddesi de dahil diğer 5 cadde/sokakta ise altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra uygulamaya başlanacak. Otoparkın ücretli olduğu cadde ve sokaklardaki direklerde, üzerinde Alo Otopark’ın numarasının yer aldığı “Güvenli park için ücretsiz danışma hattı” yazılı fiyat tarife levhası bulunuyor.

Haberin Devamı

ANPARK YAZILI TURKUAZ TİŞÖRT

Bölgede 15 otopark görevlisi çalışıyor. Üzerinde ANPARK yazısı ile Büyükşehir Belediyesi ve BELTAŞ logosu bulunan turkuaz renk tişört, şapka, bilek kısımlarında yansıtıcı çubuklar olan pantolon giyen görevliler, kimlik bilgilerinin yer aldığı yaka kartları taşıyor. Kameralı el terminalleriyle çalışan görevliler ilk olarak, beyaz çizgilerle belirlenen alana park edilen araca yaklaşıp, otoparkın ücretli olduğu konusunda sürücüyü bilgilendiriyor.

HER PARKA İKİ BİLGİ FİŞİ

Görevli, park edilen aracın plakasını elindeki terminale girip, “Araç giriş bilgi fişi” çıkarıyor. Daha sonra bu fişi vatandaşa, yoksa aracının üzerine bırakıyor. Vatandaş park alanından çıkacağı zaman görevli, plaka ile aracın çıkış işlemlerini yapıp ikinci bir fiş alıyor. Aracın park süresinin ve ödenecek tutarın yer aldığı “Araç çıkış bilgi fişi” de vatandaşa veriliyor. Ödeme işlemlerinin ardından vatandaş kasa fişi de alıyor. Park süresi 15 dakikayı aşmayanlar ödeme yapmıyor.

PERSONELE BİR HAFTALIK EĞİTİM

Öte yandan otopark görevlilerinin kılık-kıyafet ve davranış tarzları konusunda da BELTAŞ yönetimince denetimler yapılıyor. Şirketin yönetim kurulu başkanı da olan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, şunları söyledi:
“Göreve başlayacak personele halkla ilişkiler, stres yönetimi ve kullandıkları cihazların teknik detayları hakkında eğitim veriyoruz. İşe alırken de tek tek inceleyip, psikolojik tutumlarını test ediyoruz. Ayrıca bölgesel ve genel denetim amirlerimiz var. Bunlar da personelin kılık-kıyafet ve davranış tarzlarını kontrol ediyor. Problem olanları direkt işten atabiliyoruz, sözleşmede var. Bu konuda hiçbir şekilde taviz vermiyoruz. Bunların yanı sıra en büyük sıkıntıları, dükkanlarının önünü kullanamamak olan esnafımızla da görüşeceğiz. Onlara da bu konuda yardımcı olacağız. Bunun mali bir karşılığı olacak tabii ama önceliğimiz hizmet karşılığı.”

Haberin Devamı

HER PARKIN 2 TL’Sİ BELEDİYEYE

Büyükşehir Belediye Meclisi’nce 22 Kasım 2016 tarihinde alınan karara göre BELTAŞ, yol boyu otopark alanları için Büyükşehir Belediyesi’ne ilk yıl araç başı 2 TL+KDV ödeyecek. Diğer yıllar için uygulanacak tarife, yurt içi üretici fiyat endeksine (Yİ-ÜFE) göre belirlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!