Cumhuriyet’in Ankara’sında bayram coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet’in Ankara’sında bayram coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2021 19:50

Ankara, Cumhuriyet’in 98’inci yıl dönümünü bir kez daha büyük bir coşkuyla kutladı. 7’den 70’e vatandaşlar, ellerindeki Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla Anıtkabir’e akın ederek Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Haberin Devamı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 98 yıl önce Başkent’te kurduğu Cumhuriyet’in yıl dönümü nedeniyle dün Ankara’nın dört bir köşesinde kutlama törenleri düzenlendi. İlk olarak devlet erkanı Aslanlı yoldan yürüyerek Ata’nın huzuruna çıktı. Resmi törenin ardından ziyarete açılan Anıtkabir, ellerinde Atatürk posterleri ve Türk Bayrakları olan vatandaşlarla doldu. Ziyaretçiler, Anıtkabir’i çevreleyen caddelerde oluşturulan güvenlik noktalarından geçirilerek içeri alındı. Ankaralıların yanı sıra kent dışından gelenler Anıtkabir’i kırmızı beyaza bürüyerek Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi önünden Ulus’taki Birinci Meclis Binası’na kadar ‘29 Ekim Kortej Yürüyüşü’ yapıldı. İlçelerde de kaymakamlıklar, diğer kamu kurumları, belediyeler ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla 29 Ekim için kutlama törenleri düzenleyerek coşkuya ortak oldu. İlçelerde düzenlenen programlar ise şöyle:

ANKARA BÜYÜKŞEHİR

Cumhuriyet’in Ankara’sında bayram coşkusu


Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) kutlama programında Ceylan Ertem ve Kuvayi Milliye Destanı Oratoryosu konser verdi. AŞTİ’de Flash Mob gösterisinin dışında, kent genelinde bando, Mehteran Takımı ve FOMGET Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri Başkentlilere coşku dolu anlar yaşattı. Kentin birçok noktasında da billboardlar ve afişlerle kutlama mesajları yayımladı. Cumhuriyet Marşları gün boyu Ankara Metrosu ve otobüslerde çalınırken, EGO’ya ait toplu taşıma araçları da ücretsiz hizmet verdi. ABB bünyesinde faaliyet gösteren dört farklı Çocuk Gündüz Bakımevi’ndeki öğrencilerde Anıtkabir’i de ziyaret etti daha sonra ise Atatürk ve Cumhuriyet konulu gösterileriyle renkli görüntüler oluşturdu.

ALTINDAĞ

Cumhuriyet’in Ankara’sında bayram coşkusu


Altındağ Belediyesi’ne bağlı kreşlerde 29 Ekim coşkusu yaşandı. Ellerinde Türk bayrakları ve bayrağımızın renginde kıyafetlerle 29 Ekim coşkusunu yaşayan minikler, Cumhuriyet’in kuruluşunun 98’inci yıldönümünü öğretmenler ve aileleriyle birlikte kutladı.

Haberin Devamı

KEÇİÖREN

Cumhuriyet’in Ankara’sında bayram coşkusu


Keçiören Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gül kreş Adası’nda eğitim gören öğrenciler, Türk bayrakları ile rengârenk donatılan sınıflarında saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okudular. Daha sonra müzik ve marşlar eşliğinde çeşitli oyunlarla Cumhuriyetin kuruluşunun 98’inci yılını öğretmenleri ile birlikte kutladılar. Keçiören Belediyesi zabıta ekipleri dün ilçedeki esnaflara 10 bin Türk bayrağı dağıttı. Kalaba Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk büstü önünde yapılan kutlama programında ise Cumhuriyete özel basımı yapılan tarihi gazetenin dağıtımı yapıldı.

Haberin Devamı

MAMAK

Cumhuriyet’in Ankara’sında bayram coşkusu


Mamak’ta Üreğil Millet Bahçesi’ndeki bin 500 metrelik parkurda ‘Cumhuriyet Koşusu’ düzenlendi. 13 okuldan, 8 takım ve 100 sporcunun katıldığı koşunun ardından dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları takdim edildi. Ardından rof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen koro, halk gösterileri, şiir ve barkovizyon gösterimi dinletisi izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Program sonrası Cumhuriyet temalı resim sergisi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

YENİMAHALLE

Cumhuriyet’in Ankara’sında bayram coşkusu


Yenimahalle’de kutlamalar, belediye önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk koyulmasıyla başladı. Ardından Ahi Evran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Adalet öğretmeni Sinan Karakurt, öğrencileri ile birlikte 10. Yıl Nutku canlandırması gerçekleştirdi. Murat Karayalçın Meydanı’nda bulunan Atatürk büstünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile tören yapıldı. Törene elinde Türk Bayrakları ile katılan ilçe sakinleri bayram coşkusu yaşadı.

Haberin Devamı

KIZILCAHAMAM

Cumhuriyet’in Ankara’sında bayram coşkusu


Kızılcahamam’da ilçe stadında saat 10.00’da öğrenciler ve ilçe sakinlerinin katılımıyla program düzenlendi. Programda, öğrenciler tarafından okunan şiirler ve oynanan halk oyunlarının ardından, resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Tören, Kızılcahamam Anadolu Lisesi Bando takımı eşliğindeki yapılan geçiş töreniyle son buldu.

GÜDÜL

Cumhuriyet’in Ankara’sında bayram coşkusu


Güdül Meydanı’nda dev Cumhuriyet Ateşi’ni yakılarak önceki akşam başlayan kutlamalar, yöresel Sinsin adlı oyunla devam etti. Kutlamalara, yöreye özgü davulcular ve sanatçılar da eşlik etti.

Haberin Devamı

KAHRAMANKAZAN

Cumhuriyet’in Ankara’sında bayram coşkusu


Kahramankazan’daki kutlamalar kapsamında ilk olarak Milli Egemenlik Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na düzenlenen törenle çelenk bırakıldı. İlçedeki tüm okulların öğrencilerinden oluşan kortej geçit töreni yaptı. Öğrencilerin Cumhuriyet’in ilan edilmesine ilişkin tiyatro gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı. Kız öğrencilerin karate ve kick boks gösterisi de heyecanla takip edildi. Seğmen ekibi tarafından oynanan Ankara havaları ise Cumhuriyet Bayramı coşkusunu artırdı.

LÖSEV

Cumhuriyet’in Ankara’sında bayram coşkusu


Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), İncek yerleşkesinde bulunan LÖSEV Kent’te düzenlenen etkinliklerle Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Sabah saatlerinde LSV Eğitim Kurumları okul bandosu korteji ile başlayan programda Lösemiden iyileşmiş gençler, tedavisi devam eden çocuklar, Atatürk büstü önüne çelenk bıraktılar, saygı duruşu bulunup ve İstiklal marşı okudular. Etkinlik alanında açılan cumhuriyet sergisi ile çocukların yaptığı cumhuriyet temalı resimler, Atatürk posterleri, eski gazete nüshaları sunuldu.

Cumhuriyet’in Ankara’sında bayram coşkusu

Yeni evli çiftlerden çocuklu ailelere, gençlerden yaşlılara her kesimden binlerce kişi, Cumhuriyetin 98. yılında Anıtkabir’de, Atatürk’ün huzurunda bulundu.

KUTLAMA MESAJLARI

Haberin Devamı

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladıkları mesajlarla Cumhuriyet’in kuruluşunun 98’inci yıl dönümünü kutladılar.

TÜM KAHRAMANLARIMIZI RAHMETLE ANIYORUM

Cumhuriyet’in Ankara’sında bayram coşkusu


*Vasip Şahin: “Tarih boyunca hiçbir zaman vatansız devletsiz ve bayraksız kalmamış milletimiz, Birinci Dünya Savaşı ve hemen arkasından milli mücadele ile vatanımıza ve bağımsızlığımıza kast eden müstevlilere karşı varıyla yoğuyla amansız bir mücadeleye girişmiş, hürriyetimize olan düşkünlüğümüz dünyaya bir defa daha ispat edilmiştir. O gün, bu mücadeleye canını ve kanını katık eden kahramanların torunları, bugün de ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma yolunda kültürden eğitime, ekonomiden sanayiye, sanattan spora her alanda gece gündüz demeden var gücüyle çalışıyor, emek veriyor, bu yolda dinlenmeden koşmaya devam ediyor. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm kahramanlarımızı minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”

CUMHURİYET’E SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Cumhuriyet’in Ankara’sında bayram coşkusu


*Mansur Yavaş: “Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 98. yıl dönümünde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde; her şeyden önce inancın, idrak ve istikrarın eseri ve milli varlığımızın tescili olan Cumhuriyet’e sahip çıkmaya devam edeceğiz. Dünya başkentleriyle yarışır örnek bir başkent olma arzusu içinde birlik ve beraberlik ruhumuzu korumayı sürdüreceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sosyal dayanışmayı, kimseyi ayırt etmeden sunduğumuz hizmetleri ve sosyal adaleti tüm Başkentlilere yayma gayretini ön planda tutan yönetim anlayışımızla kentimizi birlikte yönetme iradesinden asla vazgeçmeyeceğiz.”

GELECEK NESİLLERE DEĞERLERİMİZİ AKTARIYORUZ

Cumhuriyet’in Ankara’sında bayram coşkusu


*Gürsel Baran: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’imize, tüm değerleriyle sahip çıkıyor, yaşatmak ve yüceltmek için çalışıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı her yıl daha büyük coşkuyla kutlayarak gelecek nesillere bu değerlerimizi aktarıyoruz. Ecdadımızın yoklukla yazdığı kahramanlık destanını, bizler de bugün ekonomik alanda yazmak istiyor, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına ekonomimizle damga vurmak için iş dünyası olarak var gücümüzle çalışıyoruz.”

BÜYÜME HİKAYESİ YAZMAMIZ GEREKTİĞİ AŞİKÂRDIR

Cumhuriyet’in Ankara’sında bayram coşkusu


Nurettin Özdebir: “Cumhuriyet’imizin 100. yılına giderken yeni bir büyüme hikâyesi yazmamız gerektiği aşikârdır. Bu hikâyede, ithal ettiğimiz ürünlerin rekabetçi olanlarının yerli üretimini desteklemeli, yüksek teknoloji ve katma değerli ürünler üretmeli ve verimliliği arttırmalıyız. Yerli ve milli olabilmenin önemli bir yolunun da, bu ülkenin 84 milyon vatandaşının tüketim tercihleri ile mümkün olacağı unutulmamalıdır.”

ORTAK AKIL CUMHURİYET’İMİZİN BİZLERE ARMAĞANI

Cumhuriyet’in Ankara’sında bayram coşkusu


*Halil İbrahim Yılmaz: “Cumhuriyet’imizin bizlere armağanı olan ortak akıl, katılımcı demokrasi, yönetişim ve birliktelik, Ankara Kent Konseyi’nin çalışma ilkelerini oluşturmaktadır. 6 milyon Ankaralı; Ankara’mızın dünya başkentleri arasında yerini pekiştirmesi için bu ilkeler ile ortak akla katkı sunmaktadır. Cumhuriyetin temellerini oluşturan bilim, modernlik, kentlilik, Ankara Kent Konseyi’nin de temellerini oluşturmaktadır. ”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!