Çocuklar HEP ile öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar HEP ile öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2019 14:13

Eğitimlerini yarıda bırakarak göç etmek zorunda kalan ve Türkçe okuma yazma bilmeyen binlerce çocuk, Hızlandırılmış Eğitim Programı (HEP) sayesinde Türkçe öğreniyor.

Haberin Devamı

HEP'in uygulandığı Mamak Halk Eğitim Merkezi’nde de 2 farklı kursta 30 öğrenci, haftada 5 gün yoğun bir programla Türkçe öğreniyor. Suriye'deki savaştan kaçıp Türkiye'ye gelen milyonlarca çocuktan biri olan 16 yaşındaki Reşid Akkoun, kursu bitirdikten sonra eğitimine devam etmeyi ve işadamı olmayı hedeflerken, Irak'tan 3 yıl önce Türkiye'ye gelen 16 yaşındaki Dua İsem, “Lise ve üniversiteyi bitirip Türkçe öğretmeni olmak istiyorum" dedi.
HEP öğretmenlerinden Betül Kılıç, "Çocuklara önce hayal kurmayı öğretiyoruz çünkü çok zor şartlardan buraya geldiler. Bu nedenle çocukların sevgiye ihtiyacı var. Biz öncelikle çocukların sevgiye olan ihtiyaçlarını tamamlamaya çalışıyoruz" diye konuştu. Bir diğer öğretmen Suna Özdemir de, "Çocuklar ilk geldikleri zaman çoğunun bir ideali yoktu ama şimdi hepsinin var. Hepsi okumak, bir yerlere gelmek istiyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!