Çoban fuarı başladı

Güncelleme Tarihi:

Çoban fuarı başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 15:43

Çiftçi, yetiştirici ve çobanlar Anadolu Çoban Fuarı’nda buluştu. Milli ırk küçükbaş ve büyükbaş hayvanların sergilendiği fuarın açılışını yapan Başkan Melih Gökçek, “Her zaman Ankara köylüsünün, çiftçisinin yanındayız” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin çiftçi, yetiştirici ve çobanlara yönelik organize edilen ilk fuarı Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı dün başladı. Büyükşehir Belediyesi himayesinde düzenlenen fuar için Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) 4 günlüğüne kırsaldaki üretimi yansıtan çiftlik kuruldu. Farklı illerden gelen hayvansal ve tarımsal alanda üretim yapan kırsal alan çalışanlarını buluşturan fuarda büyükbaş ve küçükbaş çok sayıda milli ırk hayvan da sergileniyor. En güzel Ankara tekesi, inek ve koçun da belirleneceği fuarda 2. Ulusal Kırkım Şampiyonası’nın ön elemesi de yapılacak. Sektörel sorunların da masaya yatırılacağı fuarın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Büyükşehir Belediyesi olarak köylere her dalda hizmet etmeyi kendimize şiar edindik” dedi. Özel İdareler kapandıktan sonra Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı’nca son 3 yılda 54 milyon TL yatırım yapıldığını belirten Başkan Gökçek, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

Çoban fuarı başladı

KIRSALA 3 YILDA 54 MİLYON TL

“Son üç senede eski parayla 54 trilyon lira para sarf ettik. Bu paranın büyük ekseriyeti çiftçiye, köylüye yardım ve destek için gitti. Bin 400 çiftçimize 10 bin adet arılı kovan ve arıcılık malzemesi verdik. 752 yetiştiricimize damızlık koç ve teke verdik. Kırsalda işsizliği azaltmak için 92 genç çiftçimize 3 bin anaç koyun ve bin 600 keçi desteğinde bulunduk. 8 adet kırkım makinesi ile kırkım eğitimi verdik. Ulusal kırkım şampiyonası düzenledik. 3 bin 166 çiftliğe 8 yüz 83 ton yem bitkisi dağıttık. 931 çiftçimize 61 bin 570 tane meyve fidanı verdik. 286 çiftçiye 89 ton arpa dağıttık. Afetten zarar gören çiftçimize 698 ton tohum verdik. 12 balıkçımıza motorlu balıkçı kayığı aldık ve 27 balıkçımıza da malzeme yardımı yaptık. Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman Ankara köylüsünün, çiftçisinin yanında olduğunu bilmenizi istiyorum.”

Haberin Devamı

Çoban fuarı başladı

EKMEKSİZ HAYAT MÜMKÜN DEĞİL

Programı nedeniyle açılış kurdele kesim merasimine kalmadan törenden ayrılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise, tarım ve hayvancılığın önemine dikkat çekerek, “Telefonu, televizyonu, arabayı kullanamayabilirsiniz ama yemeksiz, ekmeksiz hayatı sürdürebilmek mümkün değil. Tarım dün çok önemliydi bugün çok daha önemli” ifadelerini kullandı.

FUARDA NELER VAR?

Öte yandan binlerce küçükbaş ve büyükbaş hayvanın sergilendiği fuarda ziyaretçiler, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceleri bulunan milli ırk keçi, koyun, inek, tavşan ve çoban köpeklerini de görme şansı bulacak.
* Ankara Keçisi
* Merinos ve Kıvırcık Koyun
* Kalecik Siyahı Tavşan
* 1.5 tonluk simental cinsi tosun (Kıllı)
* Çoban köpekleri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!