Çin’den Anadolu’ya İpek Yolu manzaraları

Güncelleme Tarihi:

Çin’den Anadolu’ya İpek Yolu manzaraları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2022 00:40

Fotoğraf sanatçısı Renate Graf’ın ‘İpek Yolu’nda ve Zamanda Geriye Yolculuk’ adlı sergisi, Institut Français Ankara, Fransa ile Avusturya’nın Türkiye büyükelçilikleri ve CerModern işbirliği’nde açıldı.

Haberin Devamı

CerModern’deki açılışa Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Hervé Magro, Avusturya Büyükelçisi Johannes Wimmer, Portekiz Büyükelçisi Jaime Van Zeller Leitao, Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaastenied’in yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. Renate Graf sergiyle ilgili, “1993’te başladığım bu büyük yolculuk Çin, Özbekistan, Kazakistan, Hindistan’dan geçerek Anadolu’nun topraklarında son buldu. Yolculuğum boyunca gezdiğim yerlerde oraları ilk keşfeden benmişim gibi hissettim. Bu yolculukta çektiğim fotoğrafların bazıları ilk defa bu sergide sergileniyor” dedi.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ GÖRMEMİZİ SAĞLIYOR

Avusturya Büyükelçisi Johannes Wimmer, “Sergi bizleri Orta Asya’dan Anadolu’ya görsel ve duyusal bir geziye çıkarıyor, aynı zamanda iklim değişikliğinin tüm bu coğrafyalara etkilerini görmemizi sağlıyor” dedi. Fransa Büyükelçiliği Kültür Etkinlikleri ve İşbirliği Müsteşarı Sylvie Lemasson ise “Sergide yer alan fotoğraflar iklim değişikliği gerçeğini kararlı bir şekilde vurgulayarak bireysel ve toplu olarak, ülke ülke ve Avrupa Birliği olarak çevreyi korumak için harekete geçmemiz gerektiğini anlatıyor” diye konuştu.

Çin’den Anadolu’ya İpek Yolu manzaraları

Sergi, 27 Mart’a dek CerModern ana salonda ziyarete açık olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!