Çiğdem’de heyelan korkusu

Güncelleme Tarihi:

Çiğdem’de heyelan korkusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2016 15:23

Çankaya’ya bağlı Çiğdem Mahallesi’nde, 1545’inci Sokak’ın sağ tarafındaki alanda yaşanan toprak kayması vatandaşların güvenliğini tehdit ediyor.

Haberin Devamı

Yaklaşık 1.5 yıl önce başlayan toprak kaymasının boyutu, son günlerde etkili olan yağmurun ardından arttı. Kaymanın yaşandığı alanda dikili ağaç fidanlarının kökleri zarar görürken, kaldırım da tamamen toprakla kaplandı. Gün içinde çok sayıda aracın kullandığı yolun sağ şeridinde de toprak birikintileri oluştu. Toprakla kaplanan kaldırımda yürümekte zorlanan yayalar yolun karşı tarafını kullanırken, sürücüler de sağ şeride girmeden yollarına devam etmeye çalışıyor. Bölgede yaşanabilecek büyük çaplı toprak kaymasından korktuklarını belirten mahalle sakinleri, “Elimizden gelen bir şey yok. Etkisi şimdilik az ama etkisini artırırsa yoldan geçen insanlar da zarar görebilir. Tehlikenin farkındayız ancak yetkililer görmüyor. Ayrıca yeşil alanda bulunan fidanlar da bu durumdan etkileniyor” diyor.

Haberin Devamı

‘KAYMA DEVAM EDİYOR’

Toprak kaymasının başladığı dönemlerde durumu Alo 153 Mavi Masa’ya ilettiğini kaydeden Çiğdem Mahallesi Muhtarı Hasan Hüseyin Aslan, şöyle konuştu:
“Kaymanın önlenmesi için bölgeye beton bariyerler yerleştirilsin diye yaklaşık bir sene önce Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe yazdım. Şikayetimizi Alo 153 Mavi Masa’ya ilettik. Daha sonra arayıp, ‘Şikayetiniz varmış, yeri görmek istiyoruz’ dediler. Ben de tarif ettim. O telefonun ardından ne geri dönüş yapıldı ne de bölgeye müdahale edildi. Kayma devam ediyor. Yağmur yağdıkça da hızlanıyor. Önünde bir engel olmadığı için toprak, kaldırım ve yola iniyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!