CHP bayrağını Ankara Kalesi’ne dikeceğiz

Güncelleme Tarihi:

CHP bayrağını Ankara Kalesi’ne dikeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 15:54

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Ankara’da yıllar sonra yüzde 51.2 oy oranında bir blok oluşturduklarını belirterek, yerel seçimler için “Hep birlikte, bütün bileşenlerle Ankara Kalesi’ne Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dikeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

CHP Ankara İl Başkanlığı’nda dün ilçe başkanlarının da katılımıyla basın toplantısı düzenleyen CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, referandum sürecini değerlendirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin resmi plakalı otobüsleriyle mitinglere taşıma yapıldığını öne süren Keskin, kanun ve yasaları tanımayacak şekilde bir çalışma yürütüldüğünü savunarak özetle şunları söyledi:

‘BELEDİYELERDEN YARDIM ALMADIK’

Ankara’da yıllar sonra yüzde 51.2 gibi bir blok oluşturduk. Büyükşehir Belediyesi ile beraber 24 tane belediyenin bizzat hak, hukuk tanımadan otobüsleriyle, pankartlarıyla, vinçleriyle, dağıttıkları çeşitli hediyelerle seçim yarışına girdik. Bu seçim yarışında Cumhuriyet Halk Parti’li belediyelerden hiçbir yardım talep etmedik ve almadık. Sadece partimizin kendi kaynaklarıyla ve halkın bir araya gelerek bu referandumda hayır deme iradesiyle mücadele ettik. Halk kendisi sokakta örgütlendi, kendi kumanyasını kendi organize etti ve bu seçimde Ankara’da AKP iktidarına dur dedi.

‘RESMİ OTOBÜSLERLE TAŞIDILAR’

Gittiğimiz özellikle çevre ilçelerde yüzlerce resmi plakalı Büyükşehir otobüsüyle miting alanlarına insanların taşındığını gördük ve gerçekten çok üzüldük. İşçimizin,emeklimizin,memurumuzun maaşlarından vergilerinden kesilerek Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılan paralar referandum sürecinde Türkiye’deki parlamenter sistemi yok etmek tek adam rejimine yönelmek için malzeme olarak kullanıldı bunu şiddetle kınıyoruz. Buradan yargıya sesleniyoruz. Kanunsuz bir şekilde seçim propagandalarında kullanmış olduğunuz devletin paralarının hesabını sorun diyoruz.

‘VATANDAŞ BÜYÜKŞEHİR’E DUR DEDİ’

Ankara Büyükşehir Belediyesi referandumda kanun ve yasaları tanımayacak şekilde bir çalışma yürütmüştür. Ankara’dan Kütahya’ya kadar belediye otobüsleriyle partilileri taşımışlardır. Şu an geldiğimiz noktada Ankara’da yüzde 51.2 oranında vatandaşımız Büyükşehir Belediyesi’ne ve Türkiye’yi şu an yöneten kesime ‘siz ülkeyi bu şekilde yönetemezsiniz size dur diyoruz hayır diyoruz’ demiştir. Şu an içinde bulunduğumuz durum çok önemli bir süreçtir. Bizim bir tane hedefimiz var. Bu referandum sürecinde birlik ve beraberlik içerisinde sistemi nasıl götürdüysek aynı şekilde götüreceğiz. Hep birlikte, bütün bileşenlerle Ankara Kalesi’ne Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dikeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!