‘Caz’lı günler başlıyor

Güncelleme Tarihi:

‘Caz’lı günler başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 14:49

Caz Derneği tarafından düzenlenen 21. Uluslararası Ankara Caz Festivali başlıyor. 9 Mayıs’ta Enbe Orkestrası Caz Projesi ile başlayacak olan festival, 26 Mayıs’ta Mihriban Aviral konseriyle son bulacak. Festival kapsamında Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen caz sanatçıları, Ankaralılarla buluşacak.

Haberin Devamı

Festivalin protokol açılışı 8 Mayıs’ta ABD Büyükelçiliği’nde gerçekleşitirilecek olan davetle yapılacak. Etkinlikte DJ Ege Dai müzik yapacak. Sonrasında Ece Göksu Band, 100. doğum gününde Ella Fitzgerald şarkıları seslendirecek. Festivalin halka açık ilk konseri 9 Mayıs’ta Enbe Orkestrası Caz Projesi olacak. Konser, Next Level AVM Teras Kat’ta ücretsiz olarak dinlenebilecek. 

ÖNEMLİ İSİMLER FESTİVALDE

11 Mayıs’ta Türk Japon Vakfı’ndaki konserde Mourad Benhammou & The Power Trio, Ankaralılarla buluşacak. Festivalde sırasıyla Evrim Özşuca Quartet, Pol Belardi’s Force, Janusz Szprot Quartet & Yahya Dai, Social Inclusion Band, Türk Armoni Yıldızları Orkestrası Solist: Dilek Sert Erdoğan, Burak Bedikyan Trio, İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions, Hakan Başar, Karsu, Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars, Aydın Esen & Randy K., Al Di Meola “Music of Di Meola, Piazzolla & Lennon & McCartney”, Enrico Rava Quartet ve Mihriban Aviral konserleri yer alacak.

Haberin Devamı

ÜCRETSİZ KONSERLER

Festival bu yıl “21. Yüzyılın Müziği Caz” teması ile tasarlandı. Festivalde her yaştan dinleyiciye ve sanatseverlere yönelik konserler, atölyeler, sergiler ile kapsamlı bir program yer alıyor. Grammy’li sanatçılardan festivalle yaşıt genç elektronik müzik sanatçılarına kadar geniş bir yelpazede önemli sanatçılar Ankara’da ağırlanacak. Birçok konserin ücretsiz gerçekleştirileceği festivalin programı www.ankaracazfestivali.com adresinden ve sosyal medyadan izlenebilecek.  Ayrıca 9 Mayıs’ta Hacettepe Üniversitesi’nin Grafik Tasarım bölümü öğrencilerinin 21. Festival için yapmış oldukları grafik çalışmaların yer aldığı sergi, Next Level AVM’de sergilenecek ve 26 Mayıs’a kadar açık kalacak.

BAKMADAN GEÇME!