Çare Mozart

Güncelleme Tarihi:

Çare Mozart
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2017 01:00

Ünlü besteci Wolfgang Amadeus Mozart’ın hayatını anlatan ‘Amadeus’ balesi, geçtiğimiz hafta gerçekleşen dünya prömiyeri ile sanatseverlerle buluştu. Eserin koreografı Nugzar Magalashvili, “Kaos ortamında insanlar Mozart’ın hayat dolu, coşkulu müziğini dinlendiğinde kalpleri mutlulukla dolar” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Amadeus Balesi, dünya prömiyeriyle izleyicinin karşısına geçti. Librettosunu Medeia Magalaşvili’nin yazdığı eserin koreografisini Nugzar Magalashvili yaptı. Eserde Mozart’ın hayatı anlatılıyor. “İlahi müzik sayesinde daha iyi insan olma fikri” temasıyla sahnelenen eserin çıkış noktası ise Mozart’ın müziğinin insanlığı iyileştireceği düşüncesi. Eserde çoğunlukla Mozart’ın besteleri kullanılıyor. “Amadeus” balesinde orkestrayı Naci Özgüç yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarımı İsmail Dede, ışık tasarımı Fuat Gök ve video prodüksiyon Ali Karaköse tarafından gerçekleştirilen eserde, ‘Mozart’ rolünü Burak Kayıhan, ‘Constance’ rolünü Özge Başaran, ‘Antonio Salieni’yi Eren Keleş ve ‘Catherina Cavalieri’yi Mine İzgi canlandırıyor. 

Haberin Devamı

İNSANLARIN KALBİ MUTLULUKLA DOLAR

Nugzar Magalaşvili, Mozart’ın hayatı biyografi gibi ele almadıklarını anlattı. Koreograf, ünlü bestecinin sıradan bir insan olmadığını, onun bir müzik dehası olduğunu ve eserde bu yönüne vurgu yaptıklarını aktardı. Mozart’ın müziğinin 1700’lü yıllarda yapıldığını, hala hayatta olduğunu ve gelecekte de olacağını ifade eden Magalaşvili, “Kaos ortamında insanlar Mozart’ın hayat dolu, coşkulu müziğini dinlendiğinde kalpleri mutlulukla dolar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!