Çankaya’ya beş park ve dört pazar alanı

Güncelleme Tarihi:

Çankaya’ya beş park ve dört pazar alanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2022 13:11

Çankaya Belediyesi, 2022 yılında 5 yeni park, bir hizmet binası, bir kreş, bir gençlik ve sanat atölyesi, bir yeni kütüphane ve üzeri kapatılan 4 yeni pazarı hizmete açtı. Ayrıca ilçede yeni bir Çankaya Evi’nin de temelleri atıldı.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi; 2022’de Ehlibeyt Mahallesi’nde Cengiz Aytmatov Parkı, Kızılırmak Mahallesi’nde Ukrayna Parkı, Alacaatlı’da 27 Aralık Kızılca Gün ve Onur Şener Parkı’nı hizmete açarken Vatan Piknik Alanı ve Parkı’nı da baştan sona yeniledi.
Öte yandan Ümitköy’e Çankaya Evi, Sivil Toplum Kuruluşları Merkezi, Çankaya Kaymakamlığı Nüfus İdare Birimi’yle yeni bir hizmet binası yapıldı. Dikmen’de, 378 metrekare alana sahip, 80 çocuk kapasiteli İlkadım Gündüz Bakımevi hizmete açıldı. Cebeci’deki Çankaya Evi’nin mülkiyetini alan belediye, Sevgi Soysal Kütüphanesi’ni vatandaşların kullanımına sundu. Ayrıca Yaşamkent, Keklikpınarı, Aşıkpaşa ve Mürsel Uluç mahallelerindeki pazar yerlerinin de üzerleri kapatıldı. Çayyolu’na da üç bin 211 metrekare alana sahip içinde ‘Hoş Geldiniz Masası’, kütüphane, nikâh ve konferans salonu ile kafeteryası olacak Çayyolu Hizmet Binası’nın temeli atıldı.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ikinci Atatürk Orman Çiftliği olacak Bademlidere Cumhuriyet Parkı ve Türkiye’nin kurtuluş ve kuruluş mücadelesini anlatan Abidin Paşa Köşkü Kurtuluş Savaşı Müzesi’nin de 2023’te açılacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!