Canberk’in renkli dünyası

Güncelleme Tarihi:

Canberk’in renkli dünyası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2023 09:23

Özel gereksinimli Canberk Demirel (27), yaşadığı duygusal bunalım sonrası sanatla yeniden yaşama bağlandı. İlk sergisini ‘Canberk’in renkli dünyası’ adıyla Ulucanlar Cezaevi Müzesi Sanat Sokağı Sergi Salonu’nda açan Demirel, “Sanatla uğraşmak bana çok iyi geliyor, tüm sıkıntılarımı unutturuyor” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da anne ve teyzesiyle birlikte yaşayan özel gereksinimli Canberk Demirel (27), yaşadığı duygusal bunalımın ardından bir buçuk yıl boyunca Altındağ Ulucanlar Cezaevi Müzesi Sanat Sokağı’nda çeşitli branşlardaki eğitmenlerle çalıştı. Demirel, ahşap, çini ve resim alanında pek çok çalışmaya imza attı. İlk kişisel sergisini ‘Canberk’in renkli dünyası’ adıyla Ulucanlar Cezaevi Müzesi Sanat Sokağı Sergi Salonu’nda açan Demirel, 60’a yakın eserini ziyaretçilerin beğenisine sundu. Canberk Demirel en büyük desteği annesi Neşe Akal ve teyzesi Nilgün Akal’dan aldığını söyledi.

Canberk’in renkli dünyası


ÇALIŞMALARIMA DESTEK BEKLİYORUM

Haberin Devamı

Renklerin iyileştirici gücü olduğunu söyleyen Demirel, “Sanatla uğraşmak bana çok iyi geliyor, tüm sıkıntılarımı unutturuyor. Bu ilk kişisel karma sergim, devamını da getireceğim. Sadece, sanatsal çalışmalarıma biraz daha destek bekliyorum” dedi. Anne Neşe Akal da şunları söyledi: “Canberk 2015 yılından beri evde boyama ile uğraşıyordu. Yaşadığı duygusal bir bunalımın ardından Ulucanlar Sanat Sokağı’na gelerek burada bulunan eğitmenlerle çalışmaya başladı. Renklerin gücüne inanıyordu. Canberk’in güçlü yönlerini keşfedip ona yönelik destek sağlamaya çalıştık. Bir hayalimiz vardı cafe ya da atölye açmak o gerçek olamadı ama Canberk kendine ait ilk kişisel sergisini açtı. Şu an için kendisine ve çalışmalarına destek bekliyoruz.”

Canberk’in renkli dünyası

Canberk’in renkli dünyası

Canberk’in renkli dünyası


KENDİNİN FARKINA DAHA İYİ VARABİLDİ

Canberk Demirel’le Ulucanlar Sanat Sokağı’nda yolları kesişen ve ahşap oyma dersleri veren ahşap sanatçısı Ali Bayram ise “Canberk, 4-5 yıldır resimle uğraşıyormuş, ahşap sanatıyla da tanışmak ona çok iyi geldi. Ahşap el işciliği ona gücünü kullanabilme ve kendinin farkına daha iyi varabilme yetisini kazandırdı. Sadece biz ona iyi gelmiyoruz, öyle naif, öyle hassas bir yapısı var ki o da bizlere çok iyi geliyor” dedi. Demirel’in Ulucanlar Sanat Sokağı’nda bulunan Ebru eğitmeni Şebnem Selçuk ve Çini eğitmeni Sadriye Boduroğlu ise, “Canberk’le çalışmaktan ötürü oldukça mutluyuz, oldukça gayretli ve azimli bir çocuk” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Canberk’in renkli dünyası

Canberk’in renkli dünyası

Canberk’in renkli dünyası

 Sergi, yarına kadar Ulucanlar Cezaevi Müzesi Sanat Sokağı Sergi Salonu’nda görülebiliyor.

BAKMADAN GEÇME!